Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση ΣΥΝΑΡΟΕΕ για τι σχέδιο προϋπολογισμού 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015

Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πέφτουν στο κενό – για άλλη μια φορά - αφού προβλέπεται αύξηση της φοροεπιδρομής το 2015, σε σχέση με το 2014.

Τα συνήθη υποζύγια, θα κληθούν για ακόμη μια χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέσω:

• Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί την μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός του στόχος θα παραμείνει ως έχει και το 2015.

• Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μιας δήθεν μείωσης.

• Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (η οποία αύξηση μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

• Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κλπ.) που σημαίνει νέα επιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών.

Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κόλλια και την πλειοψηφία που εκφράζει πριν καλά – καλά κατατεθεί το σχέδιο προϋπολογισμού στη Βουλή να πιάσει για άλλη μια φορά το λιβανιστήρι για τη συγκυβέρνηση με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τις 07 – 10 2014. Προφανώς οι διοικούντες το Ο.Ε.Ε. ξεχνάνε ότι εκπροσωπούν ένα φορέα όπου τα μέλη του και γνώσεις επί των οικονομικών διαθέτουν και βιώνουν καθημερινά στη μεγάλη τους πλειοψηφία (λογιστές, εφοριακοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι) τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών που αυτοί εκθειάζουν.

Να είναι σίγουροι όμως ότι οι μηχανισμοί στήριξης της συγκυβέρνησης και των αντιλαϊκών, αντιαναπτυξιακών, μνημονιακών πολιτικών θα καταρρεύσουν μαζί με τους πολιτικούς προστάτες….. και συντομότερα απ’ ότι πιστεύουν!

08 – 10 - 2014
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο