Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απαλοιφή ανωτάτου ορίου ηλικίας για μετάταξη υπαλλήλων ύστερα από παρέμβαση του ΣτΠ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ


Κύκλος Σχέσεων Κράτους - Πολίτη

Σύνοψη Διαμεσολάβησης
Οκτώβριος 2014

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Μαίρη Κοτρωνιά
Ειδικός Επιστήμονας: Αναστασία Ματανά

Απαλοιφή ανωτάτου ορίου ηλικίας για μετάταξη υπαλλήλων

Ο Συνήγορος του Πολίτη πληροφορήθηκε την ανακοίνωση-πρόσκληση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) για μετάταξη διοικητικών υπαλλήλων, η οποία έθετε ένα ανώτατο όριο ηλικίας (εν προκειμένω, τα 40 χρόνια) μεταξύ των προσόντων που απαιτούνταν για την κάλυψη των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Ο Συνήγορος παρενέβη αυτεπάγγελτα, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης στις περιπτώσεις που αυτή παραβιάζεται από δημόσιες υπηρεσίες (ν. 3304/2005) και απηύθυνε έγγραφο στο ΝΕΕ.

Στο έγγραφο αυτό επεσήμανε ότι η διακριτική μεταχείριση εις βάρος προσώπων, μεταξύ άλλων, λόγω ηλικίας έχει απαγορευτεί στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, σύμφωνα με την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και ότι, τυχόν διακριτική μεταχείριση λόγω ηλικίας δικαιολογείται μόνον όταν πληρούνται συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις.

Το ΝΕΕ, ανταποκρίθηκε θετικά στο έγγραφο του Συνηγόρου και ανακάλεσε την επίμαχη ανακοίνωση, διακόπτοντας τη σχετική διαδικασία. Στη συνέχεια, μάλιστα, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, χωρίς να θέτει κανέναν ηλικιακό περιορισμό.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο:
Τμήμα Επικοινωνίας
Τζαβάρα Καλλιρρόη τηλ. 2131306610 κιν. 6979448887
Παραγυιός Πέτρος τηλ. 2131306625
Παπαγεωργοπούλου Δημητρία τηλ. 2131306604


Ετικέτες για αναζήτηση Συνήγορος μετάταξη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο