Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Σημαντικό ενδιαφέρον για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες αναμένει το ΥΠΕΚΑ


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενημέρωσε τους ξένους Πρέσβεις για τον Διεθνή Γύρο Παραχωρήσεων Δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων
 
 
Τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των ξένων Κυβερνήσεων προσκάλεσε σήμερα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στο ζήτημα της έρευνας, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.
 
Μιλώντας στους Πρέσβεις, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ξεπερνά την οικονομική κρίση και αλλάζει σελίδα και βηματισμό, με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που επενδύει, μεταξύ άλλων, και στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμόζοντας τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς και προδιαγραφές για την προστασία του.
 
Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική της θέση, καθίσταται πλέον ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσφέρει ασφάλεια, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και δρομολογεί έργα που θωρακίζουν ενεργειακά την ίδια αλλά και την Ε.Ε., μέσω της διασφάλισης εναλλακτικών πηγών και οδεύσεων μεταφοράς.
 
Ειδική μνεία έκανε ο Υπουργός ΠΕΚΑ στα συνολικά 12 έργα ελληνικού ενδιαφέροντος στους τομείς του Φυσικού Αερίου και του Ηλεκτρισμού, που ενέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον κατάλογο των έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCIs). Χαρακτήρισε τον υπό κατασκευή αγωγό TAP ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα που θα πραγματοποιηθούν διεθνώς τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε στη σημασία του διασυνδετήριου Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, αλλά και στις προοπτικές για τον EastMed που μέσω Ελλάδας θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με τα κοιτάσματα από Ισραήλ και Κύπρο.
 
Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. οι δύο Διεθνείς προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, η πρώτη για τις 20 περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης και η δεύτερη για τα 3 χερσαία «οικόπεδα» σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Πελοπόννησο και κάλεσε τους Πρεσβευτές να ενημερώσουν σχετικά με τις εξελίξεις τις Κυβερνήσεις των Κρατών τους, καθώς και τις πετρελαϊκές εταιρίες που εδρεύουν στις χώρες τους.
 
Αμέσως μετά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε :
 
«Πριν από λίγο ολοκλήρωσα την ενημέρωση όλων των ξένων Πρεσβειών, για τις ενθαρρυντικές προοπτικές της Ελλάδας στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.
Ανέλυσα πλήρως, στις διπλωματικές αντιπροσωπείες των κρατών, τα σημαντικά βήματα που δρομολογήσαμε τα τελευταία 3 χρόνια.
Ζήτησα τη συνδρομή τους, προκειμένου να ενημερώσουν τις Κυβερνήσεις τους, αλλά και τις εταιρίες του ενεργειακού κλάδου που εδρεύουν στις χώρες τους, για τον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων που αφορά στα 20 blocks σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, αλλά και τις 3 περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.
Οι ενδείξεις είναι, πράγματι, ισχυρές.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση των δυο διεθνών διαγωνισμών στην εφημερίδα της Ε.Ε., εντός του Οκτωβρίου, θα εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον, από μεγάλες και μεσαίες εταιρίες του πετρελαϊκού κλάδου.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο