Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την ανεξαρτητοποίηση της Σαββαΐδου ζητεί η τρόικα

Στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ για αποφυγή πολιτικών παρεμβάσεων

Την καθολική ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον περίπτωση πολιτικής παρέμβασης αντίστοιχης με αυτής που οδήγησε στην παραίτηση του Χ. Θεοχάρη τον προηγούμενο Ιούνιο ζήτησε χθες η τρόικα από την κυβέρνηση.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα οχυρώσουν την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και θα διασφαλίσουν ότι θα απολαμβάνει ενός καθεστώτος αντίστοιχου με αυτό που απολαμβάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι επικεφαλής της τρόικας, Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) επανέφεραν χθες στις διαπραγματεύσεις το ζήτημα της καθολικής ανεξαρτητοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ζητώντας να υπάρξει άμεσα σχετική πρόνοια. Μάλιστα, στην πρωτοβουλία αυτή φέρεται να έχουν την καθολική στήριξη του Eurogroup.

Πηγή: news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση τρόικα Σαββαΐδου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο