Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφωνία με τρόικα για την αξία πλειστηριασμού κατασχεμένων ακινήτων

Ανοικτή παραμένει η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά χρέη, με την τριμερή να αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ στις συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας σε πρώτη φάση και στο 1/2 της αντικειμενικής σε περίπτωσης έλλειψης ενδιαφέροντος από την αγορά θα «βγαίνουν στο σφυρί» τα κατασχεμένα ακίνητα, σύμφωνα με τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας που συμφώνησε σήμερα Τρίτη η κυβέρνηση με την τρόικα.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μετά την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για την πρώτη φάση της αξιολόγησης, ανοικτή παραμένει η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά χρέη, ενώ οι εκπρόσωποι της τριμερούς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που ενεγράφη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 26 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι αρκούν «μόνο πέντε ημέρες» για να καταστραφούν τα πάντα και να επιστρέψουμε στο 2009.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς την Κυριακή στις 12:15 ώρα Ουάσινγκτον (19:15 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη και τους συνεργάτες του, στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο