Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Κ. Κόλλιας: «Απαιτείται άμεσα, πλήρης και δυναμική αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5202252 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα 07 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπως αυτό παρουσιάστηκε σήμερα, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

"Η σταδιακή ελάφρυνση από φορολογικά βάρη και η μερική αποκατάσταση μισθολογικών περικοπών, όπως περιγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αποτελούν σίγουρα μια καλή αρχή. Με δεδομένη, όμως, την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και το σωρευτικό αρνητικό αντίκτυπο, που έχουν τα μέτρα λιτότητας στα εισοδήματα και στην οικονομία, απαιτείται άμεσα, πλήρης και δυναμική αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, με ταυτόχρονη και ταχύτερη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και την κοινωνία.

Μόνο έτσι, και θα επιτύχουμε τα επιδιωκόμενα επίπεδα ανάπτυξης, και θα πείσουμε τους δανειστές ότι η μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, όχι μόνο δε φέρνει αποτελέσματα, αλλά - επιπλέον - επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των πολιτών, χωρίς προοπτική ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον ένα μήνα μπροστά της, μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, για να αποτυπώσει τις απαιτούμενες αλλαγές και να συγκρουστεί αν χρειασθεί με την τρόικα, προς όφελος των πολιτών και της χώρας".


Γραφείο Τύπου ΟΕΕ
Τηλ. 210 5203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο