Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Α.Λ.Φ. Νομού Χανίων - Προσοχή στην απόρριψη της Δαπάνης Μισθοδοσίας ακόμα και σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί οι σχετικές Α.Π.Δ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Προσοχή στην απόρριψη της Δαπάνης Μισθοδοσίας ακόμα και σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί οι σχετικές Α.Π.Δ.
 
Συνάδελφοι,
 
Συνάδελφος ενημέρωσε το Δ/Σ τα κάτωθι:
           
«Εφιστώ την προσοχή στην απόρριψη της δαπάνης της μισθοδοσίας (Μισθοί + Εισφορές) σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει ζητήσει να βεβαιωθούν από το ΙΚΑ οι οφειλές του (με την έκδοση ΠΕΠΑΕ), ακόμα και στην περίπτωση που έχει υποβάλλει Α.Π.Δ. !!
         

Δηλαδή ακόμα και αν έχουν υποβληθεί οι Α.Π.Δ., ακόμα και αν δεν αναμορφώνουμε την δαπάνη στην κατάσταση αναμόρφωσης,  ακόμη και αν η ΠΟΛ1053/24.3.2011 ορίζει ότι ο υπόχρεος υποβάλλει αίτηση για την βεβαίωση των οφειλών του αν δεν έχει υποβληθεί η Α.Π.Δ., - ακόμη και τότε -   η Δ.Ο.Υ.  βασίζεται σε μεταγενέστερες Εγκυκλίους (βλ.ΠΟΛ.1005/14.1.2005 και Εγγρ. Δ12Β 1105666 ΕΞ 1.7.2013) [αλλά και στην ενημέρωση του Υπουργείου από την Διοίκηση του ΙΚΑ ότι με την υποβολή των ΑΠΔ δεν βεβαιώνονται οι οφειλές]  και δεν αναγνωρίζει προς έκπτωση τις μισθοδοσίες της ελεγχόμενης περιόδου»
 
Συνεπώς συνάδελφοι, πέρα από την αναζήτηση του θέματος, τόσο στην σφαίρα της νομιμότητας της απόφασης όσο και στην σφαίρα της φορολογικής κατακρεούργησης των Μ.Μ.Ε., καλούμε τους συναδέλφους για ασφάλεια, να προβούν άμεσα  – όσοι δεν το έχουν κάνει - σε αίτηση βεβαίωσης των οφειλόμενων εισφορών του προηγούμενου έτους (και των πιο πριν) στο ΙΚΑ ώστε να τα έχουν βεβαιωμένα με ΠΕΠΑΕ (ή τουλάχιστον με αρ. Πρωτοκόλλου της αίτησης αυτής ) πριν από έναν πιθανό έλεγχο ώστε να αποφύγουν την δυσάρεστη απόρριψη των δαπανών της μισθοδοσίας…

**** Υπενθυμίζουμε για δαπάνες μισθοδοσίας που γίνονται μετά την 1.1.2014 οι διατάξεις έχουν αλλάξει και δεν εκπίπτουν μόνο οι απλήρωτες εισφορές και όχι το σύνολο της μισθοδοσίας (μισθοί + εισφορές).


Ετικέτες για αναζήτηση ΙΚΑ Α.Π.Δ. εισφορές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο