Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πράσινο φως» της κυβερνητικής στα σχέδια ΥΠΟΙΚ για την φοροδιαφυγή

Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Αισιοδοξία από τον υπουργό Οικονομίας για την πορεία των δημοσίων εσόδων, αλλά και για τα σχέδια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής....

Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Αισιοδοξία από τον υπουργό Οικονομίας για την πορεία των δημοσίων εσόδων, αλλά και για τα σχέδια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι ενημέρωσε και για την πορεία του Προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος όπως είπε, έκλεισε μέσα στις προβλέψεις και για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία που συνοδεύεται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών έχει «έναν σημαντικό άξονα που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ο υπουργός πρόσθεσε «και με τις διασταυρώσεις και με τους καλύτερους ελέγχους και με τα κίνητρα που δώσαμε είχαμε πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και το 2006 και τον πρώτο μήνα του 2007. Ωστόσο, η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης διότι τα φορολογικά έσοδα σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.».

Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες στο εξής θα εστιαστούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητούν αποδείξεις και να στηλιτεύονται ταυτόχρονα οι συμπεριφορές των φοροφυγάδων και συμπλήρωσε «η φοροδιαφυγή θεωρείται στη χώρα μας κατά κάποιον τρόπο εξυπνάδα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά».
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο