Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Το IASB παρατείνει την περίοδο δημόσιου σχολιασμού για το έγγραφο προς συζήτηση που αφορά τις επιμετρήσεις της εύλογης αξίας

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) παρέτεινε μέχρι τις 4 Μαΐου 2007 την περίοδο δημόσιου σχολιασμού για το έγγραφο προς συζήτηση Επιμετρήσεις Εύλογης Αξίας. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2006

Το IASB παρατείνει την περίοδο δημόσιου σχολιασμού για το έγγραφο προς συζήτηση που αφορά τις επιμετρήσεις της εύλογης αξίας

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) παρέτεινε μέχρι τις 4 Μαΐου 2007 την περίοδο δημόσιου σχολιασμού για το έγγραφο προς συζήτηση Επιμετρήσεις Εύλογης Αξίας. Το έγγραφο  δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2006. Αρχικά το IASB ζήτησε σχόλια μέχρι τις 2 Απριλίου 2007 (120 ημέρες είναι η συνήθης περίοδος σχολιασμού για τα έγγραφα προς συζήτηση). Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο, δεδομένης της σημασίας των ζητημάτων που εγείρονται στο έγγραφο. Το IASB εξέτασε αυτά τα αιτήματα και αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο σχολιασμού.

Έρευνες τύπου:

Mark Byatt, Director of Corporate Communications, IASB

τηλ.: +44 (0)20 7246 6472, email: [email protected]

Τεχνικές έρευνες:

Wayne Upton, Director of Research, IASB

τηλ.: +44 (0)20 7246 6449, email: [email protected]

Jon Nelson, Project Manager, IASB

τηλ.: +44 (0)20 7246 6483, email: [email protected]

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

Σχετικά με το project

To IASB  πρόσθεσε στην ατζέντα του το project για τις επιμετρήσεις της εύλογης αξίας τον Σεπτέμβριο του 2005. Το project περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Συνεννόησης (Memorandum of Understanding) του IASB με το αμερικανικό Συμβούλιο Προτύπων Χρηματοοικονομικής Λογιστικής (US Financial Accounting Standards Board - US FASB). Ο σκοπός αυτού του project είναι η ανάπτυξη ενός απλού συνόλου οδηγιών το οποίο θα εφαρμόζεται σε όλες τις επιμετρήσεις εύλογης αξίας που απαιτούνται από τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ - IFRS). Το project Επιμετρήσεις Εύλογης Αξίας δεν αποτελεί μέσο διεύρυνσης της χρήσης της εύλογης αξίας στις οικονομικές αναφορές. Ο σκοπός του είναι μάλλον να κωδικοποιήσει, να διευκρινίσει και να απλοποιήσει τις υπάρχουσες οδηγίες που είναι διάσπαρτες στα ΔΠΧΠ

Mετάφραση Ρένα Λιπάτη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο