Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κλείδωσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού χωρίς νέα μέτρα.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την οποία συζητήθηκαν σε γενικές γραμμές όλα τα θέματα που αφορούν στο υπουργείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, έκλεισε και η ελληνική πλευρά θα προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα κινηθεί «πολύ κοντά στο στόχο του 3% του ΑΕΠ», χωρίς νέα μέτρα.

Από την πλευρά της, η τρόικα «δεν έχει πει ούτε ναι, ούτε όχι στις ελληνικές προβλέψεις» όπως σημείωσε το ίδιο στέλεχος, αλλά πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα «καλό ιστορικό» στις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν εντόνως από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έχουν περιληφθεί στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού «υπάρχουν ανοδικά και καθοδικά ρίσκα» τα οποία θα φανεί κατά πόσο θα επαληθευτούν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως το τελευταίο 10ημερο του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στους ένστολους και την αποκατάσταση των αποδοχών τους, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως θα υπάρχει μόνο το ποσό και όχι το πλήρες σχέδιο για το πώς θα γίνει η αποζημίωσή τους. Επίσης, θα υπάρχει και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από φέτος. Το πώς ακριβώς, όμως, θα γίνει θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με την πορεία του φετινού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα την εξέλιξη των εσόδων κατά τον Σεπτέμβριο, αρμόδιος παράγοντας δήλωσε πως κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο του 2013. Αν και ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το την πορεία του κάθε φόρου, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ικανοποιητική πορεία του ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας καταβολής του φόρου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι επικεφαλής της τρόικας συνάντησαν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Ι. Στουρνάρα. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σύσκεψη μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Ν. Δένδια, και του υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο