Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιές φοροελαφρύνσεις εγκρίνει η ΤΡΟΙΚΑ και θα περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό.

«Πακέτο» με οκτώ φοροελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι ρυθμίσεις  προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην Εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Αναλυτικά

1. Ρύθμιση για χρέη σε Εφορία και Ταμεία. Οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ θα εξοφλούνται έως 100 μηνιαίες δόσεις ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα φθάνουν τις 72 δόσεις.

2. «Ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2016, αλλά την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα είναι ψαλιδισμένη τουλάχιστον κατά 30%.

3. Αποσύνδεση του «πόθεν έσχες» από την αντικειμενική αξία. Με τη νέα ρύθμιση θα αποσυνδέεται το τεκμήριο απόκτησης ενός ακινήτου από την αντικειμενική αξία η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερη από την εμπορική αξία. Το «πόθεν έσχες» δηλαδή θα εφαρμόζεται στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης.

4. Μείωση των συντελεστών κατά 10 μονάδες. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει σταδιακά από το 42% στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης κερδών των επιχειρήσεων θα περιοριστεί σταδιακά από το 26% στο 15%.

5. Θα διατηρηθεί μειωμένος στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση.

6. Περιουσιολόγιο με κατάργηση τεκμηρίων. Τα τεκμήρια διαβίωσης αναμένεται να αντικατασταθούν από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μείωσης των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%-50% αναδρομικά για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2015.

7. Μείωση έως 50% στα πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι καθυστερήσεις στην απόδοση φόρων στο Δημόσιο.

8. Απαλλαγή τέλους από τα ανενεργά μπλοκάκια.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο