Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρωμή φόρων μέσω Taxis εξετάζει η Γ.Γ.Δ.Ε.

Τρόπους αποσυμφόρησης των γκισέ ψάχνει η Γ.Γ.Δ.Ε. -Στο τραπέζι η πληρωμή φόρων μέσω Taxis

Απειλή εμφράγματος στις τράπεζες το Δεκέμβριο όταν θα πέσει μαζί η πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ με τα τέλη κυκλοφορίας. Σε συζητήσεις με την ΕΕΤ η ΓΓΔΕ για εναλλακτικές οδούς στις πληρωμές των φόρων.

Αν το τελευταίο διήμερο του Σεπτέμβρη, στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ επικρατούσε το αδιαχώρητο, τι θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη όταν θα πρέπει να πληρωθεί και η δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας;

Το ερώτημα αυτό έχει αρχίσει να βασανίζει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που αναζητεί νέες λύσεις για να απομακρύνει από τα γκισέ των τραπεζών τους φορολογούμενους.

Η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων, οι Ταυτότητες Οφειλής, η απομάκρυνση των φορολογουμένων από τα γκισέ των εφοριών που προώθησε ο προκάτοχος της Κ. Σαββαϊδου, Χ.Θεοχάρης οδήγησαν σε αποσυμφόρηση των Δ.Ο.Υ.

Τώρα όμως που κάθε μήνα οι φορολογούμενοι έχουν να πληρώσουν ένα ή και δύο εκκαθαριστικά (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος και το Δεκέμβρη τέλη κυκλοφορίας) και όλοι αφήνουν λόγω οικονομικής στενότητας τις προθεσμίες να φτάσουν στην εκπνοή τους, φτάσαμε στο σημείο να μπλοκάρουν οι τράπεζες και να γίνεται μεγάλη είδηση ότι τα ΕΛΤΑ θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8.30 το βράδυ...

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η ΓΓΔΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αλλά και άλλων φόρων που εξοφλούνται με σχετική περιοδικότητα. Για παράδειγμα εξετάζεται αν θα μπορούσαν να γίνουν πληρωμές μέσω ATM ή μέσω των ειδικών μηχανημάτων ταχυπληρωμών.

Η Ταυτότητα Οφειλής σε κάθε φόρο, όταν εκτυπώνεται έχει και barcode, το οποίο εξετάζεται αν θα μπορούσε για παράδειγμα να διαβάζεται από τα αυτόματα μηχανήματα ταχυπληρωμών.

Την ίδια ώρα επανέρχεται στο προσκήνιο το εγχείρημα που είχε ξεκινήσει ο Χ. Θεοχάρης, για πληρωμή των φόρων μέσω του taxisnet, με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Πηγές της ΓΓΔΕ εκτιμούν ότι, θα μπορούσε ενδεχομένως μια τέτοια εφαρμογή να είναι έτοιμη έως το τέλος του έτους. Στην αντίθετη περίπτωση, τέλος Δεκεμβρίου, όταν θα πρέπει να πληρωθεί δόση ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας, το αδιαχώρητο του Σεπτέμβρη στις τράπεζες θα φαντάζει ...πταίσμα.


Πηγή: EURO2day.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο