Ειδήσεις Τεχνολογία

Σημαντική αύξηση στην χρήση του Internet στην Ελλάδα

Θετικά είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η τελευταία έρευνα του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας με στόχο τη μέτρηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον πληθυσμό της χώρας. Η χρήση Η/Υ μέσα στο 2006 αυξάνει πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες ..

Θετικά είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η τελευταία έρευνα του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας με στόχο τη μέτρηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον πληθυσμό της χώρας. Η χρήση Η/Υ μέσα στο 2006 αυξάνει πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των πολιτών ηλικίας 15 - 65 ετών, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση της χρήσης του Internet, η οποία επίσης ανέρχεται κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2005.
Αντίστοιχη βελτίωση παρουσιάζεται σε όλους τους δείκτες που χαρακτηρίζουν τη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην χώρα. Για παράδειγμα η κατοχή προσωπικού λογαριασμού e-mail διευρύνεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αντίστοιχη είναι και η αύξηση των χρηστών Ιnternet που διατηρούν προσωπική συνδρομή στο Διαδίκτυο. Με μικρότερο ρυθμό επίσης αυξάνουν και εκείνοι οι χρήστες που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές (21,6% των χρηστών Internet από 20,0% το 2005).
Aπό την άλλη πλευρά, αποκλιμακώνονται οι παράγοντες που κρατούν τους έλληνες μακρυά από τους Η/Υ και το Internet. Το κόστος χρήσης και η απουσία Η/Υ μειώνονται μέσα στο 2006 σε 15,3% και 12,7% αντίστοιχα μεταξύ όσων δεν διαθέτουν συνδρομή στο Internet, από 17% και 14,5% που ήταν το 2005.
H πορεία αυτή αναμφίβολα χαροποίησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται το ΕΔΕΤ. «Τα αποτελέσματα αυτά», δήλωσε ο υπουργός, «είναι ενθαρρυντικά για το ρυθμό ένταξης νέων χρηστών στις νέες τεχνολογίες και το Ιnternet. Τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε, «σημειώνεται μια ραγδαία αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων και χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και Ιnternet στον ελληνικό πληθυσμό».
Από την άλλη πλευρά, ο γγ Ερευνας & Τεχνολογίας κ. Γ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα της "Εθνικής Eρευνας για τις Τεχνολογίες και την Κοινωνία της Πληροφορίας" για το έτος 2006 αποτυπώνουν τις κυρίαρχες απόψεις και τάσεις, και την αντιμετώπιση από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χρήση Η/Υ και Internet στην Ελλάδα παρουσίασε έντονα αυξητική τάση το 2006».
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο