Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κ.Φ.Δ. - Μέχρι τις 25/10 τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές, τόνισε στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι για όσους υποβάλουν τροποποιητικές εντός του μήνα θα λάβουν τις επιστροφές μετά τη διόρθωση των λαθών το Δεκέμβριο, ενώ όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται απαλλαγής έως και 100% από το φόρο και έχουν πληρώσει δόσεις, θα τους επιστραφούν τα ποσά άμεσα και χωρίς έλεγχο.

Για όλους του υπόλοιπους οι οποίοι θα ενταχθούν στις εκπτώσεις θα υπάρξει συμψηφισμός με τις υπόλοιπες δόσεις.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών χαρακτήρισε τα φορολογικά πρόστιμα εξοντωτικά ειδικά αυτά που αφορούν τους παρακρατούμενους φόρους όπως τον ΦΠΑ.

Τόνισε μάλιστα ότι θα υπάρξουν αλλαγές τόσο για το ύψος όσο και για το χρόνο των προστίμων καθώς σε δύσκολες εποχές καλό είναι να υπάρχουν μικρά πρόστιμα ώστε να μπορεί ο φορολογούμενος να τα πληρώσει.

Κατέληξε ότι από τα 70 περίπου δισ ευρώ των ληξιπρόθεσμων με μια πρώτη μελέτη που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο οικονομικών μόλις το 20%, δηλαδή 14 με 15 δισ μπορούν να εισπραχθούν και τα υπόλοιπα είναι ανεπίδεκτη είσπραξης.

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση ΚΦΔ πρόστιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο