Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κ.Φ.Δ. - Μέχρι τις 25/10 τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

2 Οκτώβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές, τόνισε στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι για όσους υποβάλουν τροποποιητικές εντός του μήνα θα λάβουν τις επιστροφές μετά τη διόρθωση των λαθών το Δεκέμβριο, ενώ όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται απαλλαγής έως και 100% από το φόρο και έχουν πληρώσει δόσεις, θα τους επιστραφούν τα ποσά άμεσα και χωρίς έλεγχο.

Για όλους του υπόλοιπους οι οποίοι θα ενταχθούν στις εκπτώσεις θα υπάρξει συμψηφισμός με τις υπόλοιπες δόσεις.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών χαρακτήρισε τα φορολογικά πρόστιμα εξοντωτικά ειδικά αυτά που αφορούν τους παρακρατούμενους φόρους όπως τον ΦΠΑ.

Τόνισε μάλιστα ότι θα υπάρξουν αλλαγές τόσο για το ύψος όσο και για το χρόνο των προστίμων καθώς σε δύσκολες εποχές καλό είναι να υπάρχουν μικρά πρόστιμα ώστε να μπορεί ο φορολογούμενος να τα πληρώσει.

Κατέληξε ότι από τα 70 περίπου δισ ευρώ των ληξιπρόθεσμων με μια πρώτη μελέτη που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο οικονομικών μόλις το 20%, δηλαδή 14 με 15 δισ μπορούν να εισπραχθούν και τα υπόλοιπα είναι ανεπίδεκτη είσπραξης.

Πηγή: Καθημερινή



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης