Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευκρινίσεις του Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Διοίκησης για τη δήλωση «πόθεν έσχες» μετά από τις πρόσφατες τροποποιήσεις

29 Σεπτέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Με την απόφαση 23108/16.9.2014 του Γ.Γ.Δ.Δ. Λέανδρου Ρακιντζή ορίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 περ. λ και μδ του ν. 3213/2003 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 222 του ν. 4281/2014, υπόχρεοι ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι εφεξής, αρχής γενομένης για το οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014):

α) Τα μέλη όλων των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου του Δημοσίου, οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων οποιασδήποτε Υπηρεσίας Επιθεώρησης, Εσωτερικού Ελέγχου ή Εσωτερικών Υποθέσεων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και οι υπάλληλοι των φορέων αυτών που ασκούν οποιαδήποτε ελεγκτικά καθήκοντα (άρθρο 1 παρ. 1 περ. λ)

β) Οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (άρθρο 1 παρ. 1 περ. μδ).


Διευκρινίζεται ότι στους υπόχρεους της κατηγορίας α) δεν περιλαμβάνονται το προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ούτε συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού του Σ.Δ.Ο.Ε. καθόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 περ. κζ και λβ του νόμου 3213/2003 είναι υπόχρεοι δήλωσης στην Επιτροπή του άρθρου 3Α του ίδιου νόμου.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Διοίκησης των Υπουργείων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να γνωστοποιήσουν στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το συντομότερο δυνατό, κατάλογο:
α) των οικείων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου,
β) των οικείων μονάδων Επιθεώρησης, Εσωτερικού Ελέγχου ή Εσωτερικών Υποθέσεων, των αντίστοιχων μονάδων, εφόσον υφίστανται, των εποπτευομένων ΝΠΔΔ καθώς και κάθε άλλης οργανικής μονάδας που έχει ως έργο την επιθεώρηση ή τον εσωτερικό έλεγχο των υπηρεσιών των παραπάνω φορέων, ανεξάρτητα από το οργανωτικό της επίπεδο. (Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση ή Τμήμα).

Επιπροσθέτως οι Διευθύνσεις Διοίκησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν κατάλογο τυχόν Υπηρεσιών Επιθεώρησης, Εσωτερικού Ελέγχου ή Εσωτερικών Υποθέσεων που λειτουργούν στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού εποπτείας τους κατά τα παραπάνω.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης