Ειδήσεις Τεχνολογία

Η Google χάνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Gmail στην Ευρώπη

Στα γερμανικά δικαστήρια κρίνεται μέχρι στιγμής η υπόθεση του ονόματος της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Ta γερμανικά δικαστήρια αρνήθηκαν στην εταιρεία τη χρήση του ονόματος, καθώς το εμπορικό σήμα G-mail έχει κατοχυρωθεί από το έτος 2001...

 Η Google χάνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Gmail στην Ευρώπη

Στα γερμανικά δικαστήρια κρίνεται μέχρι στιγμής η υπόθεση του ονόματος της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Ta γερμανικά δικαστήρια αρνήθηκαν στην εταιρεία τη χρήση του ονόματος, καθώς το εμπορικό σήμα G-mail έχει κατοχυρωθεί από το έτος 2001 σε έναν Γερμανό επιχειρηματία, ονόματι Daniel Giersch, ο οποίος το χρησιμοποιεί για την ιστοσελίδα του Gmail.de.

To αρμόδιο Γραφείο Εναρμόνισης Εσωτερικής Αγοράς, υπεύθυνο για τα Εμπορικά Ευρωπαϊκά Σήματα, αρνήθηκε κατόπιν τούτων στην Google την κατοχύρωση του ονόματος Gmail για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την υπηρεσία στην Ευρώπη. Εκτός Γερμανίας και Μ.Βρετανίας, όπου η υπηρεσία θα ονομάζεται με το πλήρες όνομά της "Google Mail", η υπηρεσία θα συνεχίζει να ονομάζεται με το εμπορικό σήμα της εταιρείας "Gmail".

Και φυσικά αυτό δεν θα σημάνει καμία απολύτως αλλαγή στην ίδια την υπηρεσία για τους χρήστες.

Ο Giersch έχεί ήδη κερδίσει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαστικά την υπόθεση το 2006 στο Αμβούργο, αναγκάζοντας την Google να αποσύρει όλες τις αναφορές στην ονομασία Gmail aπό τις υπηρεσίες της. Αλλά η Google είχε προηγουμένως χάσει τα δικαιώματά της στο όνομα και στην Μ.Βρετανία σε εξωδικαστικό συμβιβασμό το 2005 με την εταιρεία IIIR.  
 
Πηγή EEXI
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο