Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γενικεύεται η χρήση ταμειακών μηχανών

Επέκταση της αναγκαστικής χρήσης των ταμειακών μηχανών σε κλάδους οι οποίοι έως τώρα απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη υποχρέωση προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Παράλληλα,.....

Επέκταση της αναγκαστικής χρήσης των ταμειακών μηχανών σε κλάδους οι οποίοι έως τώρα απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη υποχρέωση προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Παράλληλα, η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου επέχει και ρόλο επίδειξης αποφασιστικότητας στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Oπως αναφέρουν αρμόδιοι, αρκετοί επαγγελματίες (π.χ. ταξί και πρατηριούχοι καυσίμων) φορολογούνται ευνοϊκά, σε βαθμό τέτοιο ώστε το Δημόσιο να ζημιώνεται εις διπλούν: τόσο από τους διαφυγόντες φόρους (αφού τα τεκμαρτά εισοδήματά τους είναι χαμηλά), όσο και από τη χαλάρωση της φορολογικής συνείδησης των υπολοίπων αφού αισθάνονται αδικημένοι.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν ετήσια τεκμαρτά εισοδήματα 8.000 ευρώ, κοντά στο 60% ενός μέσου μισθωτού. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, το 2003, είχε αποφασίσει ότι τα ταξί έπρεπε να τοποθετήσουν μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων, καθώς και ανάλογη υποχρέωση (ήδη από το 2002) για τους πρατηριούχους καυσίμων. Ωστόσο, το θέμα «πάγωσε» έκτοτε και επαναφέρεται σήμερα, προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο