Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Προτάσεις από τα κόμματα για το νέο ΕΣΠΑ ζητάει το υπ. Ανάπτυξης

Στο 75% βρίσκεται η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2007- 2013, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη.

Ειδικά για το ΠΕΠ Αττικής, που είναι και το μεγαλύτερο πρόγραμμα, η απορροφητικότητα φτάνει το 75,8%, όπως είπε ο υφυπουργός, που συνεχάρη τον μέχρι πρότινος περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για τη δουλειά που έγινε στον τομέα αυτό.

“Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και των αρμοδίων φορέων, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει τα προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει κάνει διαπραγμάτευση και έχει πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα.

“Οι μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα ήταν σημαντικό να στείλουν τα κόμματα τις προτάσεις τους, προκειμένου να μην επαναληφθούν αδυναμίες του παρελθόντος”, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη αναφέρθηκε στην ανάγκη να εξαντληθούν όλοι οι πόροι του ΕΣΠΑ και να μη χαθούν χρήματα για έργα που δεν υλοποιούνται. Η βουλευτής αναφέρθηκε και στις προειδοποιήσεις από την TASK FORCE ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα ή να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός ενώ, μιλώντας για τη νέα προγραμματική περίοδο, ζήτησε από το υπουργείο να επισπεύσει το σχεδιασμό του και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάρκειας των φορέων υλοποίησης.

Πηγή: www.news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο