Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Αθήνα , 1 Φεβρουαρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ

 

Αθήνα , 1 Φεβρουαρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

        Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει στον κλάδο μας, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ανταλλαγή απόψεων και ανακοινώσεων σχετικών με την συμμετοχή στην εκδήλωση της Γ.Γ.Π.Σ., που πραγματοποιήθηκε στις 25.1.2007.

        Από πλευράς μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι παραβρεθήκαμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση με αντιπροσωπία του προεδρείου του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.

       Η παρουσία μας αυτή έγινε στα πλαίσια της πάγιας θέσης μας, ότι η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του Υ.Ο.Ο. είναι επιβεβλημένη όταν αυτή μας ζητείται, ώστε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις  και να έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε και να αναπτύσσουμε τις απόψεις των συναδέλφων μας- μελών και μη μελών του συλλόγου.

Βέβαια, πράγματι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει παραγκωνίσει τον κλάδο των λογιστών –φοροτεχνικών. Οι αντιδράσεις του κλάδου όμως θα πρέπει να είναι οργανωμένες και μαζικές, όχι μια απλή αποχή από εκδήλωση του Υ.Ο.Ο., και μάλιστα χωρίς την έκδοση μιας κοινής ανακοίνωσης για τον λόγο αυτής της αποχής.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, θα θέλαμε να θίξουμε και δυο- τρία  ακόμη θέματα:

   1. Θεωρούμε απαράδεκτη την, για μια ακόμη φορά, εφαρμοζόμενη τακτική του υπουργείου να μην έχει ακόμη εκδώσει ερμηνευτικές εγκυκλίους για τον νέο φορολογικό νόμο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει η ηγεσία του Υ.Ο.Ο. ότι ο λογιστικός κλάδος δεν μπορεί πάντα την τελευταία στιγμή να προσπαθεί να βρει τις ισχύει και τι δεν ισχύει από ένα νόμο, αλλά και ούτε να βρίσκεται μπροστά σε εκπλήξεις αλλαγής του νόμου, με τις ερμηνευτικές ΠΟΛ.
   2. Πριν από μερικούς μήνες, σε σύσκεψη στην Γ.Γ.Π.Σ., συμφωνήσαμε με την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των  Οριστικών Δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, καθώς και στην μετάθεση των καταλητικών ημερομηνιών από το μήνα Μάρτιο στο μήνα Φεβρουάριο, αφού προηγουμένως  η Γ.Γ.Π.Σ. δεσμεύτηκε  δια στόματος του Γ.Γ.  Κου Αναγνωστόπουλου, ότι θα δωθεί η δυνατότητα για   μαζική υποβολή των δηλώσεων,και επιπλέον θα  γίνει προσπάθεια για  ηλεκτρονική υποβολή των Εκκαθαριστικών Δηλώσειων Φ.Π.Α.Εως και αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε και η σχετική ΠΟΛ. για την υποβολή του ΦΜΥ, και της Οριστικής Δήλωσης.
   3. Τέλος θέλουμε για μια ακόμη φορά να καλέσουμε όλες τις οργανώσεις του κλάδου μας σε κοινή πορεία των ενεργειών μας απέναντι στο Υ.Ο.Ο. Η διαίρεση του κλάδου, μόνο την μονοκρατορία του υπουργείου ενισχύει.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο