Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Στον Άρειο Πάγο όσοι δεν επιτρέπουν τον έλεγχο συμβάσεων

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους Δήμων να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη. Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αρνούνται τον έλεγχο.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε δέκα δήμους που είχαν το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. «Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο Κυρ. Μητοστάκης στηλίτευσε για μία ακόμη φορά τη στάση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και υποστήριξε πως υπάρχει ένα «πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε "όχι" στον έλεγχο».

«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος».

Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται, καθώς, «δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις». Επεσήμανε πάντως πως «θα πρέπει να ξαναδούμε πτυχές του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων» και πως η αναπροσαρμογή του «είναι αντικείμενο συζήτησης».

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί διαφωνιών με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των κατώτερων αποδοχών στο Δημόσιο, ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, αλλά , όπως είπε, ο ίδιος δεν βγάζει δελτία τύπου γι’ αυτές τις συναντήσεις, αφού δεν έχει καταλήξει κάπου. «Καλό είναι μέχρι να καταλήξουμε κάπου να κρατάμε αυτούς τους προβληματισμούς εν οίκω», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ο ίδιος έχει στο υπουργείο του υφυπουργό από το ΠΑΣΟΚ, την κ. Χριστοφιλοπούλου, με την οποία συνεργάζεται «εξαιρετικά».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο