Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικά η διαβίβαση στοιχείων από συμβολαιογράφους στο Κτηματολόγιο

Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή θα χρησιμοποιούν πλέον οι συμβολαιογράφοι, προκειμένου να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου στοιχεία και συμβόλαια ύστερα από οποιαδήποτε μεταγραφή ακινήτου σε κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν σήμερα, Τρίτη, εκπρόσωποι του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και στελεχών του Κτηματολογίου, ξεκινά πιλοτικά με τη συμμετοχή 50 συμβολαιογράφων και στόχο να επεκταθεί σύντομα σε όλη τη χώρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης, το Κτηματολόγιο σε συνδυασμό με αυτή τη νέα ανοιχτή ηλεκτρονική υποδομή συνιστά μια από τις μεγαλύτερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις της χώρας, μετά τη δημιουργία των ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα αυτό μπορεί να αποτελέσει «όπλο» για τον πολίτη προκειμένου να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία. Οι πληροφορίες που αφορούν ακίνητα του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα είναι ανοιχτή.

Στόχος, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης, είναι το 2016 ο έλληνας πολίτης να έχει διάφανη εικόνα για τα περιουσιακά του στοιχεία. Η ασφάλεια του συστήματος έχει διασφαλιστεί, καθώς ο κάθε συμβολαιογράφος θα έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία θα αναγνωρίζεται από την εφαρμογή.

Πηγή: www.in.gr  


Ετικέτες για αναζήτηση συμβολαιογράφοι κτηματολόγιο ΚΕΠ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο