Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτίο τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις ιδιωτικές κλινικές

Αθήνα, 22/9/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
www.eopyy.gov.gr

Τηλ.:210 6871706 -708 Fax:210 6871769
Ταχ. Δ/νση:ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39
E-mail:[email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συνεργάζονται με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου έργου που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με την απόφαση 748 του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εγκρίθηκαν όλες οι αποφάσεις της Διοίκησης και των υπηρεσιών που αφορούσαν τις διαδικασίες, την μεθοδολογία υλοποίησης και όλα τα ζητήματα για την επεξεργασία δεδομένων και την εγκατάσταση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, ώστε να είναι νόμιμες.

Επίσης, με σημερινή απόφαση του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε όλες τις διοικητικές διαδικασίες εκκαθάρισης όλων των κατηγοριών ιδιωτών παρόχων αλλά και τα ιατρικά κριτήρια ελέγχου, με βάση τα οποία προέκυψε από το πρόγραμμα στατιστικού ελέγχου των ΙΕΕ, το δείγμα των προκαταρκτικών ελέγχων και με βάση το οποίο διενεργείται ο δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος ιατρικός έλεγχος.

Προσκόμματα και κωλυσιεργίες πρέπει να αναζητηθούν σε μέρος των παρόχων που καταγγέλλουν, προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβάσεις.

Ο κλινικός και οικονομικός έλεγχος είναι μείζονες υποχρεώσεις της χώρας, τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπηρετεί με προσήλωση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αγνοηθούν κριτήρια και κυρίως η νομιμότητα και οι κανόνες.

Τα δημοσιευθέντα για τα 130 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκπορεύονται από τον Οργανισμό.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα 130 εκατομμύρια είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτό γιατί πρέπει να τονιστεί ότι πόρισμα ελέγχου δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Οι ιδιωτικές κλινικές, πάροχοι και συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ επιτελούν σημαντικό έργο, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που κάποιες δεν παρέχονται από τον Δημόσιο Τομέα ή δεν επαρκεί ο Δημόσιος Τομέας για να τις καλύψει.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επενδύουν στον ειλικρινή διάλογο, στην στενή συνεργασία με όλους τους παρόχους και όχι στην δημιουργία εντυπώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο