Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους του ΙΚΑ

1 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετες ευνοικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, σε εφαρμογή του Νόμου 3518/06 του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:...
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους του ΙΚΑ


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετες ευνοικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, σε εφαρμογή του Νόμου 3518/06 του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:

1. Χορηγείται εφεξής προσαύξηση οικογενειακών βαρών και στη γυναίκα συνταξιούχο του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για το σύζυγό της με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις που χορηγείται το ανωτέρω επίδομα στον άνδρα συνταξιούχο του Ιδρύματος για τη σύζυγό του (αφορά γυναίκες που ο σύζυγός τους δεν εργάζεται).

2. Χορηγείται το ετήσιο επίδομα αεροθεραπείας και στους υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος, καθώς και στους πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 80% στην πνευμονική νόσο, ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

3. Καθορίζεται πλέον ως όριο ηλικίας το 25ο έτος -ενώ μέχρι πρότινος ίσχυε το 18ο έτος της ηλικίας ή το 24ο έτος εφόσον σπούδαζαν- πριν από το οποίο απαιτείται να έχει εκδηλωθεί η ανικανότητα για κάθε εργασία των ανίκανων, παιδιών, εγγόνων ή προγόνων εφόσον πάσχουν από ψυχικές παθήσεις, προκειμένου να κριθεί αίτημά τους για σύνταξη ή προσαύξηση.

4. Αυξάνεται το παραπληγικό επίδομα, ακολουθώντας τις αυξήσεις του βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως τις 30 Απριλίου 2007 το παραπληγικό επίδομα αυξάνεται στα 559,20 ευρώ, ενώ από την 1η Μαίου 2007 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007 αναπροσαρμόζεται σε 587,8 ευρώ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης