Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετες ευνοικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, σε εφαρμογή του Νόμου 3518/06 του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:...

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους του ΙΚΑ


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετες ευνοικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, σε εφαρμογή του Νόμου 3518/06 του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:

1. Χορηγείται εφεξής προσαύξηση οικογενειακών βαρών και στη γυναίκα συνταξιούχο του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για το σύζυγό της με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις που χορηγείται το ανωτέρω επίδομα στον άνδρα συνταξιούχο του Ιδρύματος για τη σύζυγό του (αφορά γυναίκες που ο σύζυγός τους δεν εργάζεται).

2. Χορηγείται το ετήσιο επίδομα αεροθεραπείας και στους υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος, καθώς και στους πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 80% στην πνευμονική νόσο, ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

3. Καθορίζεται πλέον ως όριο ηλικίας το 25ο έτος -ενώ μέχρι πρότινος ίσχυε το 18ο έτος της ηλικίας ή το 24ο έτος εφόσον σπούδαζαν- πριν από το οποίο απαιτείται να έχει εκδηλωθεί η ανικανότητα για κάθε εργασία των ανίκανων, παιδιών, εγγόνων ή προγόνων εφόσον πάσχουν από ψυχικές παθήσεις, προκειμένου να κριθεί αίτημά τους για σύνταξη ή προσαύξηση.

4. Αυξάνεται το παραπληγικό επίδομα, ακολουθώντας τις αυξήσεις του βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως τις 30 Απριλίου 2007 το παραπληγικό επίδομα αυξάνεται στα 559,20 ευρώ, ενώ από την 1η Μαίου 2007 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007 αναπροσαρμόζεται σε 587,8 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο