Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Κ. Μητσοτάκης: «Αξιολόγηση ακόμα και με την παρέμβαση της εισαγγελίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Ο νόμος που ψήφισε η Βουλή πριν από μερικούς μήνες προσδιορίζει τη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έχουμε βάσιμες υποψίες από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξήγαγε το ΣΕΕΔΔ ότι υπάλληλοι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και μέσα από συμπαιγνία με διαφόρους εξαπάτησαν το ΑΣΕΠ. Είπαμε, λοιπόν, κάτι απλό: Να επανελέγξουμε τις μετατροπές.

• Υπάρχουν δήμαρχοι που συνεργάζονται, που θεωρούν χρέος τους να τηρήσουν το νόμο. Νόμος δεν είναι «το δίκιο του δημάρχου», όλοι έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν.

• Διορθώνουμε αμαρτίες του πολιτικού συστήματος. Είναι παράξενο που αυτές τις πρακτικές τις υπερασπίζονται εκείνοι που υποτίθεται πως είναι απέναντι στις πελατειακές λογικές.

• Για πρώτη φορά γίνονται έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά. Θα προχωρήσουμε και στον επανέλεγχο των συμβάσεων, με όποιο κόστος. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας.

• Η κυρία Δούρου πρέπει να καταλάβει ότι είναι εκλεγμένη. Δεν κάνει πια αντιπολίτευση.

• Ευθύνες υπάρχουν και στα υπηρεσιακά συμβούλια εκείνης της εποχής, γιατί υπήρχε συνολικά μια συμπαιγνία. Δεν θα πυροβολούμε, όμως, στον αέρα. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά.

• Κάθε τέσσερις μήνες δίνουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τους ελέγχους. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι το Δημόσιο περνά σε νέα εποχή. Ότι συμπεριφορές του παρελθόντος δεν γίνονται πια ανεκτές. Για να αποκαταστήσουμε το κύρος της πλειοψηφίας των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων.

• Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε νέους ποσοτικούς στόχους απολύσεων από το 2015 και μετά.

• Δεν κάνουμε αξιολόγηση για να απολύσουμε. Η αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού. Ένα εργαλείο επιβράβευσης των καλών. Ένα εργαλείο για να βοηθήσουμε όσους δεν αποδίδουν.

• Η Ευρώπη έχει αναλάβει δέσμευση να αντιμετωπίσει το ζήτημα του δημόσιου χρέους όταν η χώρα αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα.

• Παρά τις όποιες επί μέρους καθυστερήσεις, η Ελλάδα έκανε πάρα πολλά και αυτό είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι το αναγνωρίζουν. Αναγνωρίζουν και την πρόοδο στα δημοσιονομικά και στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

• Η χώρα δεν χρειάζεται άλλο μνημόνιο. Δεν χρειάζεται άλλη σταθερή πηγή χρηματοδότησης που να συνδέεται με μνημόνιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ένα πλαίσιο παρακολούθησης της προόδου στο εξής, το οποίο είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

• Οι μεταρρυθμίσεις δεν σταματάνε επειδή τελειώνει το μνημόνιο. Πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρους μεταρρυθμιστικούς στόχους στο εξής.

• Άλλο οι παρεμβάσεις στην εργασιακή νομοθεσία, που έχει ήδη απελευθερωθεί κι άλλο να μιλάμε για το συνδικαλιστικό νόμο. Ο νόμος του 1982 χρήζει εκσυγχρονισμού. Το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών θα μπορούσε να επανεξεταστεί, χωρίς ακρότητες και ταμπού.

• Υπάρχουν πρόσωπα – ενδεχομένως εκτός πολιτικής – που μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες, να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο εξωτερικό και να επιτελέσουν το ρόλο που το Σύνταγμα επιτάσσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ετικέτες για αναζήτηση δημόσιο Μητσοτάκης αξιολόγηση μνημόνιο


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο