Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απάντηση Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σε δημοσιεύματα σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η Διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει, για ακόμη μια φορά, τα ακόλουθα:

Αναφορικά με το κτίριο επί της οδού Πειραιώς 64, είναι σε εξέλιξη η εργολαβία "Επισκευή - Ενίσχυση του κτιρίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την στέγαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Α' Φάση", προκειμένου το κτίριο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις αντισεισμικότητας.

Η ανωδομή του κτιρίου αποτελείται από ισόγειο και 8 ορόφους, συνολικού εμβαδού 15.000 μ2 περίπου.

Το κτίριο έχει 2 υπόγεια, συνολικού εμβαδού 3.700 μ2 περίπου.

Για την επισκευή και ενίσχυση και εσωτερική διαρρύθμιση (πλήρη ανακαίνιση) του κτιρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από τις τεχνικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με στόχο την προκήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού εντός του 2014.

Το έργο αυτό θα συμβάλει στην ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμισης της περιοχής.

Επίσης, όσον αφορά στο ακίνητο επί της οδού Πανεπιστημίου 46, το οποίο περιήλθε στην κυριότητα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την 1/1/2008, πρόκειται να αξιοποιηθεί λαμβάνοντας υπ' όψιν την υπεραξία που θα αποκτήσει χάρη στο έργο της Ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του προγράμματος "Rethink Athens".

Το εν λόγω κτίριο αποτελείται από ισόγειο, ημιώροφο, και τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 μ2.

Τέλος, κάνουμε γνωστό, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και να καθορισθούν οι όροι παραχώρησης, με ειδικούς όρους εκμίσθωσης διατηρητέων κτιρίων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Δήμο για τη στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο