Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Οι επιστήμονες συνδικαλιστές απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργάζονται με ειλικρίνεια

Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε ο Νόμος 3518/21-12-2006 ΦΕΚ 272Α άρθρο 32 στον οποίο αναφέρεται ότι όποιος επιχειρηματίας καταθέσει μήνυση στον λογιστή πληρώνει το Ι.Κ.Α. σε άτοκες δόσεις, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
(Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232.651, 6948.351478, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Αντιπρόεδρος Π.Ε.Φ.Ε.  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 6932-215508
 Αθήνα, …/1/2007
ΘΕΜΑ: «Οι επιστήμονες συνδικαλιστές απέδειξαν  ότι μπορούν να συνεργάζονται με ειλικρίνεια».

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε ο Νόμος 3518/21-12-2006 ΦΕΚ 272Α άρθρο 32 στον οποίο αναφέρεται ότι όποιος επιχειρηματίας καταθέσει μήνυση στον λογιστή πληρώνει το Ι.Κ.Α. σε άτοκες δόσεις, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Στις εξαγγελίες του Υπουργού και του Υφυπουργού για την φοροδιαφυγή, πρόθεσή τους είναι να μετατραπεί ο λογιστής – φοροτεχνικός από συνεργός (άρθρο 20 του Νόμου 2523/1997) σε αυτουργό. Δηλαδή όλα  θα τα φορτώνουν στον δύσμοιρο λογιστή τόσο η Εφορία όσο και ο παμπόνηρος επιχειρηματίας. Δεν θα προλαβαίνουμε να είμαστε κατηγορούμενοι στα ποινικά Δικαστήρια.

Ετοιμάζεται το Υπουργείο Οικονομίας &  Οικονομικών όποιος οφείλει στην Εφορία να περνάει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Δηλαδή εάν κάποιος οφείλει τέλη κυκλοφορίας να τον «καταστρέψει» η Εφορία αφού θα τον καταχωρήσει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Οι μεγάλοι φορολογούμενοι όπως δήλωσε στην συνέντευξη του ο Πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ των Εφοριακών κ.Γιάννης Γρίβας καλύπτονται από το Υπουργείο.

Ρουσφετολογικές διατάξεις για τους κουμπάρους σε κάθε Νομοσχέδιο π.χ. άρθρο 21 του Νόμου 3522/2006 στο οποίο αναφέρει «οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με ανακυκλώσιμα (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ) που έχουν εικονικά τιμολόγια πληρώνουν το Φ.Π.Α. σε δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και με αυτό τον τρόπο διαγράφονται τα πρόστιμα του Κ.Β.Σ., εισόδημα, ποινικά, άρθρο 14 του Νόμου 2523/1997 κλπ. Αυτό γιατί να μην συμβαίνει και στις μικρές επιχειρήσεις; Αλήθεια υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα;

Στις 19 Ιανουαρίου 2007 ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Οικονομικών κάλεσαν τους Συνδικαλιστές λογιστές φοροτέχνες (ΠΟΛ - ΠΟΦΕΕ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΦΕΑ - ΠΕΦΕ) με σκοπό να μας ενημερώσουν για την διαφημιστική καμπάνια για τις αποδείξεις.

Η απάντηση ήταν να μην τους τιμήσουμε με την παρουσία μας διότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο Υπουργείο Οικονομικών και ακόμη έχουν αποδείξει ότι δεν μας θέλουν συνεργάτες τους αλλά χειροκροτητές.

Όλοι οι συνδικαλιστές συμφώνησαν ομόφωνα να μην πάμε στην συγκέντρωση. Δυστυχώς πάντα υπάρχουν και οι Ευκαιριακοί   συνδικαλιστές. Ο μόνος Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας που πήγαν είναι αυτοί που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους της ΕΦΕΕΑ.

Συγχαρητήρια στους Προέδρους ΠΟΛ - ΠΟΦΕΕ  και σε όλους τους πρώην Συνδικαλιστές οι οποίοι και αυτοί δεν πήγαν στην συγκέντρωση.

Η βάση των λογιστών - φοροτεχνικών οφείλουν να αγκαλιάζουν τους συνδικαλιστές γιατί από ΣΗΜΕΡΑ απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργάζονται για κοινό μέτωπο ενάντια των αυθαιρεσιών της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά τιμής για το Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                  Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             
     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
                                                                      ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο