Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξέταση από μηδενική βάση του πόθεν έσχες

Aπό «μηδενική βάση» θα επανεξετασθεί η εφαρμογή τού πόθεν έσχες, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση με τις παραγωγικές τάξεις για την καταπολέμηση....

Aπό «μηδενική βάση» θα επανεξετασθεί η εφαρμογή τού πόθεν έσχες, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση με τις παραγωγικές τάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Oπως αναφέρουν αρμόδιοι, οι σοβαρές διαστάσεις που έχει προσλάβει η φοροδιαφυγή απεικονίζεται ανάγλυφα σε επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δείχνουν ότι χιλιάδες επιτηδευματίες δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Καθώς μάλιστα πολλοί εξ αυτών ταυτόχρονα συντηρούν οικογένεια, διαθέτουν μεγάλης αξίας ιδιόκτητη κατοικία (κύρια αλλά και δευτερεύουσα) ενώ παράλληλα κατέχουν αυτοκίνητα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, εκτιμάται ότι η φοροδιαφυγή θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και με την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του πόθεν έσχες.

Οι αλλαγές θα κινούνται στην κατεύθυνση του να ζητείται από τον φορολογούμενο να αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή την προέλευση των χρημάτων που δαπανά για την απόκτηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή της ηλεκτρονικής υποδομής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο