Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι «απειλές» κατά της Λαγκάρντ ήταν σχόλια στο Facebook

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που, όπως είχε γράψει νωρίτερα το μεσημέρι το enikos.gr, ήθελαν την Κριστίν Λαγκάρντ να δέχεται απειλές μέσω Facebook, μετά τη δήλωσή της για τους Έλληνες φοροφυγάδες στο παρελθόν.

Η επίσημη απάντηση του ΔΝΤ είναι ότι οι απειλές προέρχονται από σχόλια που έγραφαν Έλληνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικά χρόνια, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παραλληλίσει τον Νίγηρα με την Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως λόγο για Έλληνες που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ANT1 στην Ουάσινγκτον, Θανάση Τσίτσα ότι «τα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…».

Σημειώνεται ότι τις απειλές που δέχθηκε αποκάλυψε η ίδια στους Financial Times προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ώστε να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, φέρεται να είχε δεχθεί τις απειλές για τις οποίες κάνει λόγο μέσω Facebook.

Yπενθυμίζεται επίσης ότι τον Μάιο του 2012,  είχε προκληθεί σάλος από τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: "Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν. Σκέφτομαι το ίδιο τους Ελληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών και τους Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους". H σελίδα της στο Facebook τότε βομβαρδίστηκε με σχόλια εξοργισμένων Ελλήνων,  πολλά από τα οποία ήταν υβριστικά. Τα σχόλια μάλιστα συνεχίστηκαν ακόμα και όταν η ίδια προσπάθησε να τα "μαζέψει" κάνοντας διευκρινιστική δήλωση ότι βλέπει "με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει".


Πηγή: enikos.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΔΝΤ Λαγκάρντ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο