Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δράσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

30 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σημαντικές δράσεις στήριξης των ΜΜΕ, αξιοποιώντας πέντε Κοινοτικά Προγράμματα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, παρέχοντας μέσω Διαδικτύου τις υπηρεσίες του στα μέλη, συμμετέχοντας σε 7 εκθέσεις και 3 επιχειρηματικές αποστολές, προγραμματίζει για φέτος το Ε....
Σημαντικές δράσεις στήριξης των ΜΜΕ, αξιοποιώντας πέντε Κοινοτικά Προγράμματα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, παρέχοντας μέσω Διαδικτύου τις υπηρεσίες του στα μέλη, συμμετέχοντας σε 7 εκθέσεις και 3 επιχειρηματικές αποστολές, προγραμματίζει για φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος κάλεσε τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης να δραστηριοποιηθούν δυναμικά και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ. Εκτιμά ότι ο τουρισμός και το real estate, ο συνεδριακός τουρισμός και οι εκθέσεις θα επηρεαστούν θετικά από την εξέλιξη της ένταξης.

Επεσήμανε την ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, να ολοκληρωθούν τα έργα της 6ης προβλήτας στο λιμάνι, ο αεροδιάδρομος υποδοχής μεγάλων αεροπλάνων, η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και η αναμόρφωση του εκθεσιακού κέντρου. Για το θέμα των εκθεσιακών εγκαταστάσεων και της πρότασης που υπέβαλε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2005, ανέφερε ότι ουδεμία ανταπόκριση είχε. Για το γεγονός ότι η Ειδική Γραμματεία κάλεσε να υποβάλει πρόταση και η Helexpo αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, ο κ. Μπακατσέλος είπε ότι ο «ενοικιαστής» δεν δικαιούται να υποβάλει σχέδιο ανάπλασης.

Για τη συνάντηση των προέδρων των τριών Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και του ΣΕΒΕ και ΣΒΒΕ είπε ότι επιδιώκεται μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων για θέματα που απασχολούν την πόλη. Επίκειται να ξανασυναντηθούν. Ο κ. Μπακατσέλος τάχθηκε, μάλιστα, κατά της εθιμοτυπικής συνάντησης που έχουν όλοι οι τοπικοί φορείς τον Σεπτέμβριο με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αφού επί της ουσίας δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι φορείς επικοινωνούν μαζί του όλη τη διάρκεια του χρόνου εάν απαιτηθεί. Πιστεύει ότι και ο θεσμός αυτό πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης