Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δράσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σημαντικές δράσεις στήριξης των ΜΜΕ, αξιοποιώντας πέντε Κοινοτικά Προγράμματα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, παρέχοντας μέσω Διαδικτύου τις υπηρεσίες του στα μέλη, συμμετέχοντας σε 7 εκθέσεις και 3 επιχειρηματικές αποστολές, προγραμματίζει για φέτος το Ε....

Σημαντικές δράσεις στήριξης των ΜΜΕ, αξιοποιώντας πέντε Κοινοτικά Προγράμματα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, παρέχοντας μέσω Διαδικτύου τις υπηρεσίες του στα μέλη, συμμετέχοντας σε 7 εκθέσεις και 3 επιχειρηματικές αποστολές, προγραμματίζει για φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος κάλεσε τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης να δραστηριοποιηθούν δυναμικά και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ. Εκτιμά ότι ο τουρισμός και το real estate, ο συνεδριακός τουρισμός και οι εκθέσεις θα επηρεαστούν θετικά από την εξέλιξη της ένταξης.

Επεσήμανε την ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, να ολοκληρωθούν τα έργα της 6ης προβλήτας στο λιμάνι, ο αεροδιάδρομος υποδοχής μεγάλων αεροπλάνων, η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και η αναμόρφωση του εκθεσιακού κέντρου. Για το θέμα των εκθεσιακών εγκαταστάσεων και της πρότασης που υπέβαλε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2005, ανέφερε ότι ουδεμία ανταπόκριση είχε. Για το γεγονός ότι η Ειδική Γραμματεία κάλεσε να υποβάλει πρόταση και η Helexpo αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, ο κ. Μπακατσέλος είπε ότι ο «ενοικιαστής» δεν δικαιούται να υποβάλει σχέδιο ανάπλασης.

Για τη συνάντηση των προέδρων των τριών Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και του ΣΕΒΕ και ΣΒΒΕ είπε ότι επιδιώκεται μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων για θέματα που απασχολούν την πόλη. Επίκειται να ξανασυναντηθούν. Ο κ. Μπακατσέλος τάχθηκε, μάλιστα, κατά της εθιμοτυπικής συνάντησης που έχουν όλοι οι τοπικοί φορείς τον Σεπτέμβριο με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αφού επί της ουσίας δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι φορείς επικοινωνούν μαζί του όλη τη διάρκεια του χρόνου εάν απαιτηθεί. Πιστεύει ότι και ο θεσμός αυτό πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο