Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κρήτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΑΣ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας


Κατά το περασμένο πενθήμερο, ελέγχθηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κρήτη

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη εργασία και τη μη έκδοση αποδείξεων

Συνεχίστηκε η διενέργεια εντατικών και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το περασμένο πενθήμερο (11-09 έως 15-09-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κρήτη, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, οι περιπτώσεις στις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις είναι οι εξής:

· Σε ταβέρνα στον Πλακιά Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα (10) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και δύο (2) άτομα, τα οποία δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε εστιατόριο στον Πλακιά Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε εστιατόριο στο Ρέθυμνο, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

· Σε ταβέρνα στον Πλάτανο Κισάμου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ απασχολούνταν δύο (2) άτομα που δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε καφετέρια – ταβέρνα στα Φαλάσερνα Κισάμου, βρέθηκε να απασχολείται ένα (1) άτομο, το οποίο δεν αναγραφόταν τους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε εστιατόριο – καφετέρια στο Καστέλι Κισάμου, διαπιστώθηκε η λειτουργία του έχοντας παραβιάσει την απόφαση σφράγισης του Δήμου Κισάμου. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη μία (1) ημεδαπή, ως ομόρρυθμη εταίρος, προκειμένου να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Δικογραφία σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κισάμου.

· Σε ταβέρνα στο Ψαρολίμανο Κισάμου, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

· Σε καφέ – εστιατόριο στο Κολυμπάρι Χανίων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, βρέθηκαν να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και δύο (2) άτομα που δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε καφετέρια – εστιατόριο στο Κολυμβάρι Κισάμου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δώδεκα (12) φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας (501,30) ευρώ. Για το λόγο αυτό συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος παραπέμφθηκε, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο