Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Πως θα δοθούν οι απαλλαγές

Σχέδιο για την απαλλαγή από την ταλαιπωρία των φορολογούμενων που δικαιούνται μερική ή ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών. Ο στόχος είναι να χρειαστεί να επισκεφθούν τις εφορίες για υποβολή δικαιολογητικών όσο το δυνατόν λιγότεροι φορολογούμενοι.

Με δεδομένο ότι στις πρόσφατες διορθωτικές διατάξεις του ΕΝΦΙΑ απαλείφθηκε η προϋπόθεση μη ύπαρξης ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, άνοιξε ο δρόμος για την απλοποίηση της διαδικασίας των απαλλαγών.  Ο σχεδιασμός προβλέπει πλέον ότι σταδιακά, πιθανόν και εντός του Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν να μειώνονται και να διαγράφονται τα ποσά του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται απαλλαγές. Αυτό είναι εφικτό τεχνικά, όπως λένε στο ΥΠΟΙΚ, καθώς ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή τα δεδομένα που δικαιολογούν τις απαλλαγές, όπως είναι τα εισοδήματα του 2013 με βάση τις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις, ο αριθμός των παιδιών κάθε φορολογούμενου και η αξία της ακίνητης περιουσίας του.

Έτσι, ένας τρίτεκνος που έχει δηλώσει εισόδημα 12.000 ευρώ το 2013 και τα συνολικά του κτίσματα είναι επιφάνειας 100 τετραγωνικών (π.χ. ένα διαμέρισμα) θα δεί στο taxisnet  ότι θα έχει διαγραφεί το ποσό του φόρου που του βεβαιώθηκε αρχικά.


Πηγή: Capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο