Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαμαράς-Βενιζέλος: «Όχι» σε αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να τεθούν το εργασιακό (ομαδικές απολύσεις) και αλλαγές στο ασφαλιστικό στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, που θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Σε αυτή την θέση κατέληξαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση που είχαν το μεσημέρι στο Μαξίμου για την «γενική γραμμή» με την οποία θα προσέλθει η κυβέρνηση σε αυτή την διαδικασία.

Κατά τις πληροφορίες, μάλιστα, διαμηνύουν ότι θα επιμείνουν σε αυτήν τη θέση παρά το γεγονός ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ήταν παρών στην συζήτηση, ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεση των εκπροσώπων των δανειστών να ανοίξουν αυτά τα δύο καυτά ζητήματα, όπως προέκυψε από την συνάντηση του Παρισιού.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού επαφές με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΓΣΔΕ, ΣΕΒ κλπ), προκειμένου να υπάρξει κοινό «μέτωπο» αντιμετώπισης αυτού του θέματος.

Στον αντίποδα αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα αναδείξουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν καλύπτοντας τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα.

Πηγή: capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο