Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: «Να σταματήσει η ε(ν)φιαλτική βαρβαρότητα»

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]

Αθήνα 15-9-2014

Αρ. πρωτ. 580

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η Ε(Ν)ΦΙΑ ΛΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) για μια φορά ακόμη, επισημαίνει, σχετικά με την εφιαλτική βαρβαρότητα που προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ:

1. Από την εποχή του χαρατσιού της ΔΕΗ και μετέπειτα του ΕΝΦΙΑ, είχαμε προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που θα δημιουργούσε η άδικη φορολογική πολιτική που επιλέχθηκε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

2. Στη διάρκεια συζήτησης - ψήφισης του ΕΝΦΙΑ στη Βουλή, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι το κυρίαρχο ζήτημα δεν ήταν τα όποια «λάθη» αλλά ότι όλος ο νόμος ήταν ένα ΛΑΘΟΣ. Όταν νομοθετείς με βάση εισηγήσεις παχυλά αμειβόμενων παράκεντρων εξουσίας με πολιτική επιλογή να τσακιστεί η μικρή και μεσαία περιουσία και όχι μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών, καταλήγεις στα σημερινά αδιέξοδα. Δυστυχώς ούτε τότε εισακουστήκαμε.

3. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Πρωθυπουργό, ότι πρέπει δηλαδή να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δημιούργησαν το πρόβλημα. Για τις ευθύνες αυτές ας ψάξει σε Υπουργούς, συμβούλους και σε όσους ψήφισαν στη Βουλή το έκτρωμα αυτό. Ο ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Αυτοί που τον αποφάσισαν και τον ψήφισαν, να αναλάβουν και τις ευθύνες και να μην ψάχνουν για «αποδιοπομπαίους τράγους» και για δήθεν «πειθαρχικές ευθύνες». Είναι προκλητικό να ψάχνουν για πειθαρχικές ευθύνες, βουλευτές που δεν αναλαμβάνουν τις βαριές πολιτικές τους ευθύνες!

4. Δεν λαϊκίζουμε και σίγουρα αποδεχόμαστε την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να υπάρχουν δηλαδή δίκαιοι και αναλογικοί φόροι. Άλλο όμως αυτό και άλλο η στοχοποίηση και η ληστεία της ακίνητης περιουσίας μας. Δεν είναι δυνατό φορολογούμενος που έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ να πληρώνει μεγάλο ΕΝΦΙΑ και άλλος φορολογούμενος που έχει περιουσία σε αμοιβαία κεφάλαια 5.000.000 ευρώ (πραγματικής και όχι αντικειμενικής αξίας) να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Εμείς προτείνουμε φόρο στο σύνολο της περιουσίας (όχι μόνο στα ακίνητα!) με αφορολόγητο για την α’ κατοικία, δίκαιη και αναλογική φορολογική κλίμακα, που θα μεταφέρει την φορολογική επιβάρυνση στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο