Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Δήλωση-βόμβα από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους Financial Times, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Λαγκάρντ πέρυσι άσκησε κριτική στους πλούσιους Έλληνες για το γεγονός ότι δεν πληρώνουν φόρους η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Όμως πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του κλάδος της ναυτιλίας; Και οι άλλοι κλάδοι; Δε νομίζω…», συνέχισε.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την Κριστίν Λαγκάρντ αν «είναι μέρος του προβλήματος το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ή πλούσιες ελίτ έχουν πάει σε μέρη όπως το Λονδίνο για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων» και εκείνη, σύμφωνα με τους Financial Times αναστέναξε και απάντησε ότι αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

«Είναι πολύ λυπηρό όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα τους γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να βρουν ευκαιρίες», υπογράμμισε Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή enikos.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΔΝΤ Λαγκάρντ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο