Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποτελέσματα φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ελέγχθηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και το Ρέθυμνο Κρήτης
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά τρία (3) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη εργασία και τη μη έκδοση αποδείξεων

Συνεχίστηκε η διενέργεια εντατικών και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τις προηγούμενες ημέρες, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις στην Αττική και το Ρέθυμνο Κρήτης, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στο Ρέθυμνο, όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, οι περιπτώσεις στις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις είναι η εξής:

· Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στον Πειραιά Αττικής, διαπιστώθηκε ότι για δώδεκα (12) σερβιρισμένα τραπέζια δεν είχαν εκδοθεί, ως οφειλόταν, οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας εννιακοσίων επτά ευρώ και τριάντα λεπτών (907,30€). Για το λόγο αυτό συνελήφθη η 43χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

· Σε αναψυκτήριο – καφέ – μπαρ στο Ρέθυμνο Κρήτης, διαπιστώθηκε ότι σε σαράντα έξι (46) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας (443,10) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 38 ετών, ως ομμόρυθμοι εταίροι της εταιρείας.

· Σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν ένας (1) αλλοδαπός, χωρίς να είναι καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, διενεργείται περεταίρω φορολογικός έλεγχος, ως προς τη νομιμότητα των εμπορευμάτων και της λειτουργίας της επιχείρησης.


Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο