Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Και οι συμβολαιογράφοι κατά του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Συμβολαιογράφοι: Πρόχειρος ο τρόπος επεξεργασίας του ΕΝΦΙΑ

Αίτημα τους είναι επίσης η κατάργηση των ποινών που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι επτά Εφετείων της χώρας για αδικίες και σοβαρότατες παρενέργειες στις συναλλαγές επί των ακινήτων, λόγω του ΕΜΦΙΑ  αφού όπως αναφέρουν «η επεξεργασία και η θεσμοθέτηση του νομικού πλαισίου, έγινε με ιδιαίτερα πλημμελή και πρόχειρο τρόπο».

Οι συμβολαιογράφοι με έγγραφο τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν την  ανάγκη απλούστευσης του φορολογικού πλαισίου που διέπει την κατοχή ακίνητης περιουσίας και την μεταβίβαση της  και ζητούν  δικαιότερη φορολόγηση.
 
«Βασικό αίτημα των συμβολαιογράφων- όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους-  είναι η κατάργηση της διάταξης, η οποία προβλέπει υποχρεωτική επισύναψη  πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στις πράξεις αποδοχής κληρονομιάς και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες συμβολαιογραφικές πράξεις, ακόμα και αν δεν έχουν ως αντικείμενο τη μεταβίβαση του ακινήτου.
 
Αίτημα τους είναι επίσης η κατάργηση των ποινών που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης και  για  το παραμικρό λάθος στα στοιχεία του πιστοποιητικού,  δηλαδή  η απόλυτη ακυρότητα της πράξης που υπέγραψε ο πολίτης και το εξοντωτικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ  σε βάρος  του συμβολαιογράφου και του υποθηκοφύλακα».
 
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι , όπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι, ότι "οι παραπάνω ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει  απόλυτη εμπλοκή στις συναλλαγές επί των ακινήτων και ανασφάλεια στους συναλλασσόμενους  πολίτες.
 
Έχουν επιπλέον προκαλέσει ασφυξία στις Δ.Ο.Υ., αφού έχουν προσθέσει στους υπαλλήλους την εργασία τροποποιήσεων και διορθώσεων δηλώσεων, από τις οποίες το Δημόσιο κανένα οικονομικό όφελος δεν αντλεί. Οι  συμβολαιογράφοι διαπιστώνουν πως η βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με κάθε είδους χαράτσια, τέλη και νέους φόρους (εν.φ.ι.α., υπεραξίας) είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία αποτελούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια τη «βαριά βιομηχανική παραγωγή» της χώρας, τροφοδοτούσε την οικονομική δραστηριότητα και συντελούσε στην ανάπτυξη, επιδρώντας καθοριστικά στην απασχόληση".

Πηγή: news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο