Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προειδοποίηση για δημοσιονομικούς κινδύνους από Ε.Κ.Τ.

Για κινδύνους στο βραχυπρόθεσμο δημοσιονομικό outlook της Ελλάδας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίου του Σεπτεμβρίου.

"Τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο στόχος του προγράμματος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ είναι εφικτός", αναφέρει η κεντρική τράπεζα. Προειδοποιεί ωστόσο για κινδύνους στο βραχυπρόθεσμο δημοσιονομικό outlook σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι αυτοί προέρχονται:

-Από την αβεβαιότητα που περιβάλει τον αντίκτυπο των εκτεταμένων φορολογικών μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε ισχύ μέσα στο έτος

-Από τις δυσμενείς δικαστικές αποφάσεις σε προηγούμενες περικοπές μισθών και συντάξεων και

-Από την τεταμένη χρηματοοικονομική κατάσταση στον κλάδο της υγείας.

Η ΕΚΤ επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για τα έτη μετά το 2014 υπάρχουν σημαντικά δημοσιονομικά κενά σε σύγκριση με τους πιο φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος 3,0% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

"Οι λύσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον προϋπολογισμό του 2015 και της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2014", υπογραμμίζει η κεντρική τράπεζα.


Πηγή: www.capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση πλεόνασμα ΑΕΠ ΕΚΤ δημοσιονομικό


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο