Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με μειωμένο συντελεστή για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα

Με παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη «σώζονται» τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από τον υψηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ.

Η υπουργός επισήμανε ότι με τη νομοτεχνική βελτίωση οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις εντάσσονται στις διατάξεις που προβλέπουν μειωμένο συντελεστή για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων. Ξεκαθάρισε όμως πως από την ευνοϊκή ρύθμιση εξαιρούνται οι βίλες που ενοικιάζονται με τη σεζόν.

Σύμφωνα με την υπουργό, με την διόρθωση της τελευταίας στιγμής «διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα πλήρωναν πολλαπλάσιο φόρο» καθώς «θα φορολογούνταν ως κατοικίες».


Πηγή: star.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο