Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Η IFRIC ζητά Συντάκτες - Ελεγκτές ΔΠΧΠ

Οι Θεματοφύλακες της Επιτροπής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASC) δέχονται αιτήσεις από κατάλληλους υποψηφίους για την πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων στην Διεθνή Επιτροπή Διερμηνειών των Οικονομικών Εκθέσεων (IFRIC).....

Η IFRIC ζητά Συντάκτες - Ελεγκτές ΔΠΧΠ

Οι Θεματοφύλακες της Επιτροπής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASC) δέχονται αιτήσεις από κατάλληλους υποψηφίους για την πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων στην Διεθνή Επιτροπή Διερμηνειών των Οικονομικών Εκθέσεων (IFRIC).

Η IFRIC είναι το ερμηνευτικό σώμα του Συμβουλίου Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) και αποτελείται από 12 μέλη με δικαίωμα ψήφου υπό την χωρίς δικαίωμα ψήφου προεδρία  του  Robert Garnett, μέλους του IASB. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της Οργάνωσης του IASB, ο ρόλος της IFRIC είναι να εξηγεί την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) ώστε να εξασφαλίζει συνεπείς λογιστικές πρακτικές σε ολόκληρο τον κόσμο και να παρέχει έγκαιρες οδηγίες σε θέματα χρηματοοικονομικών αναφορών, στα οποία δεν αναφέρονται συγκεκριμένα τα ΔΠΧΠ.

Όταν θα πραγματοποιούν αυτούς τους διορισμούς, οι Θεματοφύλακες θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα του υποψήφιου να αναγνωρίζει και να πραγματεύεται θέματα που αφορούν την πρακτική εφαρμογή των ΔΠΧΠ. Οι Θεματοφύλακες ζητούν δύο άτομα με εμπειρία σε υψηλόβαθμη θέση διεθνούς λογιστικής εταιρίας και δύο άτομα από την εταιρική κοινότητα που να είναι υπεύθυνοι για την σύνταξη χρηματοπιστωτικών λογαριασμών (financial accounts) σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ.

Οι Θεματοφύλακες θα διορίσουν τέσσερα μέλη στην IFRIC, τα οποία θα  υπηρετήσουν για μία περίοδο που θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2010. Τα μέλη μπορούν να επαναδιοριστούν. Τα μέλη αναμένεται να παρακολουθούν  συνεδριάσεις εξήντα δύο περίπου ημερών ετησίως, οι οποίες θα γίνονται στο Λονδίνο. Τα μέλη είναι άμισθα, όμως το Ίδρυμα IASC  θα καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού των μελών για εργασίες της IFRIC.

Μετάφραση Ρένα Λιαπάτη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο