Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα του Συλλόγου Λογιστών Αρκαδίας για κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα ή τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300€

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Χαρδούβελη Γκίκα

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαΐδου Αικατερίνη

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα ή τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300€.

Κύριε Υπουργέ,

Η υποβολή ανά μήνα, που προς το παρόν έγινε ανά τρίμηνο, και ανεξαρτήτου ποσού συγκεντρωτικών καταστάσεων εφαρμόζεται πιλοτικά για το 2014 και είναι ένα μέτρο καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα, που δεν επηρεάζει τα έσοδα του κράτους. Αφού λοιπόν πέρασαν οι πρώτοι μήνες του 2014, όλοι οι φορείς έχουν διαπιστώσει ότι με την υπάρχουσα υποδομή και με την προχειρότητα που όλα γίνονται πρόκειται για ένα μέτρο που η εφαρμογή του είναι μη ρεαλιστική, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αν αναλογιστεί κανείς και το φόρτο εργασίας που θα έχουν τα λογιστικά γραφεία τους επόμενους μήνες, καθώς καλείται ο κλάδος μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποπερατώσει την εικόνα της περιουσιακής κατάστασης όλων των Ελλήνων, χωρίς ακόμα να γνωρίζει κανείς τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, αυτομάτως κρίνεται ανέφικτη η υποβολή των τριμηνιαίων καταστάσεων έως 30/09.

Οι λογιστές καλούνται να καλύψουν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και να αντικαταστήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, κυνηγημένοι από τις προθεσμίες, τα υπέρογκα πρόστιμα, τις συνεχείς απαιτήσεις της κεντρικής κυβέρνησης, τους ασαφείς νόμους και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που εκδίδονται πάντα καθυστερημένα και συνήθως περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση. Τις περισσότερες εργάσιμες ώρες τα λογιστικά γραφεία αναλώνονται σε υπηρεσίες καθαρά εξυπηρέτησης πολιτών και περιορίζεται πολύ ο χρόνος για τις τακτικές εργασίες.

Συνοψίζοντας, τονίζουμε ότι είναι αδύνατο όλες αυτές οι υποχρεώσεις να διεκπεραιωθούν εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί. Οι λογιστές έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής τους. Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα ή τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300€, τουλάχιστον για το 2014 και την επανεξέταση του θέματος από 01/01/2015.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
ΕΠ. ΤΡΑΚΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο