Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ο Δ. Αβραμόπουλος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Δεξί χέρι του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο Φρανς Τίμερμανς

Τη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η οποία θα έχει επτά αντιπρόεδρους, αρμόδιους για τη χάραξη και τον συντονισμό των βασικών πολιτικών της ΕΕ, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προώθηση των επενδύσεων, η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η εξωτερική πολιτική, η εσωτερική αγορά κ.ά.

Προς τον σκοπό αυτό, οι αντιπρόεδροι θα προΐστανται συγκεκριμένων ομάδων εργασίας, στις οποίες θα μετέχουν οι Επίτροποι των οποίων τα χαρτοφυλάκια θα σχετίζονται με το αντικείμενο αυτών των ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων θα καθορίζεται αναλόγως προς τις πολιτικές ιεραρχήσεις της ΕΕ.

Πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς, που θα είναι τρόπον τινά το δεξί χέρι του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών Υποθέσεων ανατέθηκε στον Γάλλο Πιέρ Μοσκοβισί, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Λετονού τέως πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο βρετανός Τζόναθαν Χιλ θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και την Ένωσης Κεφαλαιαγορών. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Υπεύθυνη σε θέματα ανταγωνισμού αναλαμβάνει η δανή πρώην υπουργός Οικονομικών Margrethe Vestager, ενώ η Σουηδή Σεσίλια Μάλστρομ αναλαμβάνει να διαπραγματευτεί την μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως για το εμπόριο ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Δείτε εδώ περισσότερα για τη νέα σύνθεση


Πηγή: newsbeast.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ανεργία εμπόριο ΕΕ χαρτοφυλάκιο ανάπτυξη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο