Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.: Εξαιρετικά αναγκαίες αλλαγές - προσθήκες στην τροπολογία ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Αθήνα, 10.6.2014

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη
Τους βουλευτές του Γ΄Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων

Ενταύθα

EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Αναγκαίες αλλαγές - προσθήκες στην τροπολογία ΕΝΦΙΑ


Στην τροπολογία περί ΕΝΦΙΑ που συζητείται σήμερα στη Βουλή, μαζί με τις παρατηρήσεις μας

*ότι η μείωση για το 2014 θα πρέπει να είναι τουλάχιστο 25% στη φορολογητέα αξία των ακινήτων, και όχι απλά στο φόρο,

*ότι θα πρέπει να υπάρχει δήλωσή σας σχετικά με τη μονιμοποίηση μείωσης ποσοστού τουλάχιστον 50% για τα έτη 2015 και μετά, και

*ότι θα πρέπει να καθιερωθεί η μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση για όσους μπορέσουν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης,

Επισημαίνουμε και σας προτείνουμε για άμεση υιοθέτηση τις εξής απόλυτα δίκαιες και αναγκαίες ρυθμίσεις:

1. Δεν λογίζονται ως μισθωμένα, κτίσματα των οποίων τα μισθώματα εκχωρήθηκαν στο δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα λόγω μη είσπραξής τους, και για το διάστημα αυτό.

2. Δεν λογίζονται ως ρευματοδοτηθέντα, κτίσματα με χρονικό διάστημα ρευματοδότησης διάρκειας το πολύ ενός μηνός εντός του 2013, και δεν αναιρείται ο χαρακτήρας τους ως μη ρευματοδοτούμενα.

3. Δεν λογίζονται ως ρευματοδοτούμενα, κενά μεμονωμένα γραφεία ορόφων τα οποία ρευματοδοτούνται από κοινή παροχή του κτιρίου ή του ορόφου εντός του οποίου ευρίσκονται.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Στράτος Παραδιάς
Πρόεδρος Διεθνούς Ιδιοκτητών

Ο Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Χιόνης
Καθηγητής Οικονομικών Δ.Π.Θ.

Η Γεν. Γραμματεύς
Αιμιλία Βαδόκα
Αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ε.


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΜΙΔΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο