Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας: «Να επαναεξεταστεί η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων στην υπάρχουσα μορφή τους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17Α - 351 00 ΛΑΜΙΑ
Τηλ./Fax: 22310-35706 Ε-mail:[email protected]

Προς το Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κα Αικατερίνη Σαββαϊδου

Κοινοποίηση
Υπουργό Οικονομικών Κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Υφυπουργό Οικονομικών Κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
TAXHEAVEN

ΘΕΜΑ: ΄΄Επανεξέταση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών έτους 2014 και επομένων΄΄.


Λαμία 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κα Γενικέ,

Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα να επανεξετάσετε την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών στην υπάρχουσα μορφή τους.

Θεωρούμε, ότι είναι ανέφικτο εν μέσω πληθώρας υποχρεώσεων που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας, εν μέσω ασφυκτικών προθεσμιών, να αντεπεξέλθουμε χωρίς προβλήματα στην επιβληθείσα υποχρέωση.

Επειδή το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στην είσπραξη των Δημόσιων Εσόδων, παρά μόνο προάγει παρωχημένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις και επιφέρει επιπλέον κόστος στη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ζητάμε την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου και αν αυτό δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση, την επαναφορά του ορίου των 300,00€ ανά συναλλαγή με καταληκτική προθεσμία του έτους 2014 μέχρι 31 Μαρτίου 2014.

Επίσης πιστεύουμε, ότι για τη σωστή εφαρμογή των διασταυρώσεων θα πρέπει να συνδεθούν σύντομα οι φορολογικές μηχανές των επιχειρήσεων με το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας των πληροφορικών συστημάτων.

Ελπίζουμε για θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.


Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κωστόπουλος Λεωνίδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο