Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Συνεχίζεται το σίριαλ στην υπόθεση Τρ. Πειραιώς, Marfin και Τρ. Κύπρου

Kαθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δημοσίων προσφορών που έχουν καταθέσει Τράπεζα Πειραιώς και Marfin Popoular Bank, είναι η σημερινή, κατά πάσα πιθανότητα, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, αναφορικά με την προσφυγή ...

Kαθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δημοσίων προσφορών που έχουν καταθέσει Τράπεζα Πειραιώς και Marfin Popoular Bank, είναι η σημερινή, κατά πάσα πιθανότητα, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, αναφορικά με την προσφυγή της Marfin Popular Bank κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας βρίσκεται στην Κύπρου για σειρά επαφών με τις πολιτειακές και εποπτικές αρχές του νησιού, η πλευρά της Marfin επιχειρεί να μεταφέρει τις εξελίξεις στο πεδίο των νομικών διαδικασιών.

Η Marfin P.B. έχει ζητήσει από τις δικαστικές αρχές μέσω των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει να αρθεί η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, να ενεργοποιηθούν οι δημόσιες προτάσεις προς την Tράπεζα Πειραιώς και την Tράπεζα Κύπρου και παράλληλα να ακυρωθεί η δημόσια πρόταση της Πειραιώς προς τη Marfin.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου δεχθεί ότι υπήρχε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, τότε κατ’ ουσίας δεν αλλάζει κάτι στα έως τώρα δεδομένα.

Εάν όμως το Ανώτατο Δικαστήριο δεχθεί ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση στη διαδικασία, τότε η συνέχεια μετατίθεται στις ευθύνες του Χρηματιστηρίου Κύπρου, το οποίο μπορεί ακόμη και να εγκρίνει τις «παγωμένες» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημόσιες προτάσεις της Marfin P.B.

Τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι στην Αθήνα, πάντως, εκτός των άμεσα ενδιαφερόμενων, υπογράμμιζαν ότι η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, διότι η εκκρεμότητα, που πηγάζει κυρίως από τη διαφορετική νομοθεσία των εποπτικών και χρηματιστηριακών αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο, δυναμιτίζει, αν μη τι άλλο, το επιχειρηματικό κλίμα.

Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν αποκλείουν το σενάριο να «τρέξουν» ταυτόχρονα όλες οι δημόσιες προτάσεις ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Και ενώ οι εξελίξεις μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες, αργά το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ στη Λευκωσία δείπνο στον κ. Μιχάλη Σάλλα.

Οι δύο τράπεζες δεν προχώρησαν σε κάποια ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων, επισημαίνοντας μόνο το «εγκάρδιο» κλίμα που επικράτησε.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να μείνουν οι τράπεζες σε κυπριακά χέρια»

Σε νέα παρέμβαση σχετικά με το θέμα των κυπριακών τραπεζών προχώρησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ κληθείς να σχολιάσει το θέμα της προσπάθειας που γίνεται για εξαγορά ή και συγχώνευση κυπριακών τραπεζών με ξένες τράπεζες δήλωσε χθες από την Πάφο ότι, η Εκκλησία έχει συμβουλεύσει τις κυπριακές τράπεζες να απέχουν από δραστηριότητες με ξένες τράπεζες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εμείς επιθυμούμε να παραμείνουν οι κυπριακές τράπεζες σε κυπριακά χέρια και να μην παρασυρθούν έστω και αν φουσκώσουν τις μετοχές τους γιατί μετά θα το μετανιώσουν».

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο