Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: «Βασική προϋπόθεση της εύρυθμης και ουσιαστικής λειτουργίας των υπηρεσιών μας η αξιοκρατία και η διαφάνεια»

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]

Αθήνα 9-9-2014
Αρ. πρωτ. 578

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Βασική προϋπόθεση της εύρυθμης και ουσιαστικής λειτουργίας των υπηρεσιών μας

Η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να κωφεύει στις κατ’ επανάληψη ανακοινώσεις - καταγγελίες της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την αναξιοκρατία και την έλλειψη διαφάνειας στις επιλογές των Προϊσταμένων του Υπουργείου Οικονομικών.

Με τις τελευταίες διατάξεις του Ν. 4275/2014 του υπαλληλικού κώδικα προβλέπεται ότι η επιλογή Προϊσταμένων όλων των βαθμίδων στο Δημόσιο θα γίνεται μέσω της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων από το ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο Οικονομικών για τη Γ.Γ.Δ.Ε. και το ΣΔΟΕ ζήτησε λόγω έκτακτων μνημονιακών καταστάσεων και υποχρεώσεων, η επιλογή των Προϊσταμένων να γίνεται με μόνη απόφαση της Γενικής Γραμματέως για τη Γ.Γ.Δ.Ε. και του Υφυπουργού Οικονομικών για το ΣΔΟΕ και ψηφίστηκε σχετική τροπολογία.

Έτσι εξαιρέθηκαν οι υπηρεσίες μας από την αξιοκρατική, μέσω διαγωνισμού, διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζει την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και την πελατειακή λογική που επικτρατεί στις επιλογές Προϊσταμένων, αντιμετωπίζοντας τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και από άποψη ουσίας και από άποψη διαδικασίας ως «λάφυρα» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε για άλλη μια φορά αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της εξαίρεσης και απαιτούμε οι επιλογές των Προϊσταμένων, ειδικά στις φορολογικές υπηρεσίες, να γίνονται με τον πιο διάφανο αξιοκρατικό και αντικειμενικό τρόπο.

Άλλωστε, δεν είδαμε την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να δείχνει την ίδια ευαισθησία για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας και τη σημασία τους, που παρά την απαξίωση, την προχειρότητα, την αναδιοργάνωση και τη διάλυση των υπηρεσιών συμμετείχαν στα μέγιστα στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, αφού οι υπηρεσίες μας:

- συμμετείχαν στην εφεδρεία.
- συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα.
- δεν εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο.
- συμπεριλαμβάνονται στην «αξιολόγηση».

Ένα είναι σίγουρο, ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι η βασική προϋπόθεση της εύρυθμης και ουσιαστικής λειτουργίας των υπηρεσιών μας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο