Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κ. Μητσοτάκης: «Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο»

Συνέντευξη Υπουργού Κ. Μητσοτάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και στη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Ο Πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο: Θα προχωρήσει σε σταδιακή πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, εναρμονισμένη με τον προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή θα εξειδικευθεί περισσότερο μέχρι τα τέλη του έτους. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει.

• Για τον ΕΝΦΙΑ έγινε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. Θα διορθωθούν τα λάθη και θα υπάρξει ρύθμιση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

• Η κυβέρνηση έχει μια κεντρική δέσμευση απέναντι στους πιστωτές της, να υλοποιήσει έναν προϋπολογισμό με πρωτογενές πλεόνασμα. Ο τρόπος που θα παραχθεί το πλεόνασμα και το μίγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί πρέπει να αποτελεί επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης.

• Η συζήτηση στο Παρίσι ήταν χρήσιμη. Πριν την έναρξη της επίσημης αξιολόγησης τέθηκαν ορισμένα ζητήματα στο τραπέζι, η κυβέρνηση έδειξε που πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν αλλαγές.

• Εκφράστηκε από την τρόικα ικανοποίηση για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης.

• Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα η περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον προσεχή Μάρτιο είναι ορατή. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του.

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες, ένα πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό.

• Η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας. Μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος.

• Όλες οι προαγωγές στο Δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011. Πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών.

• Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Υπάρχουν υπάλληλοι σε Υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα Υπουργεία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο