Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση Ο.Σ.ΥΠ.Ε. για την αξιολόγηση

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την 4 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30΄, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα της αξιολόγησης (εκτίμηση κατάστασης – εξελίξεων) καθώς και της εφαρμογής του νέου Οργανισμού Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Π.Δ. 113, ΦΕΚ 180/τ.Α΄/29.08.2014).

Η συμμετοχή των εργαζομένων του Υπουργείου μας στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων ενάντια στην «δήθεν» αξιολόγηση, είναι σχεδόν καθολική, αποτελώντας στέρεη βάση και ασπίδα προστασίας, προκειμένου να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα μας.

Πρωτόγνωρη επίσης είναι και η συσπείρωση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, όπως αυτή εκφράζεται μέχρι σήμερα με διαρκείς και μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με δυναμικές ενέργειες και διαδικασίες για την ακύρωση στην πράξη του αυθαίρετου, αυταρχικού και αντιεπιστημονικού συστήματος αξιολόγησης του Ν. 4250/2014 (η αντισυνταγματικότητα του οποίου θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ).

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου με αριθμ. 4843/7-8-2014 σύμφωνα με την οποία η απεργία κρίθηκε “παράνομη” καθαρά για τυπικούς λόγους, το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα απεργία – αποχή, i) από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ii) από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, iii) από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, η οποία γνωστοποιήθηκε εξωδίκως την 25.08.2014 προς το Ελληνικό Δημόσιο, όλα τα Υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και λοιπές υπηρεσίες, και έχει ως ημερομηνία έναρξης την 30η Αυγούστου 2014.

Ο νόμιμος και δίκαιος αγώνας μας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης του Ν.4250/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του Ν. 4281/2014, συνεχίζεται, και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι σθεναρός και αποφασιστικός.

Είναι προφανές ότι η μέχρι σήμερα δυναμική αντίδραση των εργαζομένων του δημοσίου όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, αλλά και η έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που έχει ασκηθεί από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς, έχουν φέρει την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μεγάλο πανικό και αδιέξοδο. Για μια ακόμη φορά, ακολουθώντας το συνήθη δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, η Κυβέρνηση στέλνει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα δικαστήρια (τη Δευτέρα 08.09.2014 και ώρα 13.00, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εκδικάζεται η νέα αγωγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, επιχειρώντας να εντάξει τη Δικαιοσύνη στους σχεδιασμούς της για τη συρρίκνωση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και την εκχώρηση κοινωνικών αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου λόγω της θέσεώς τους στη διοικητική ιεραρχία, να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης». Κανένας εργαζόμενος δεν παραδίδει έκθεση αυτοαξιολόγησης, κανένας προϊστάμενος δεν εισηγείται, κανένας διευθυντής δεν βαθμολογεί, κανένας συνάδελφος της Διεύθυνσης Προσωπικού δεν συμπληρώνει τα έντυπα αξιολόγησης σε εφαρμογή του άρθρου 250 του Ν. 4281/2014. Συμμετέχουμε όλοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ, ακολουθώντας τις αποφάσεις τις ΑΔΕΔΥ και των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Υπουργείου μας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για νέες αποφάσεις και οποιασδήποτε μορφής δράσεις και πρωτοβουλίες, που μπορεί να χρειαστούν και πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να ακυρώσουμε στην πράξη τη διαδικασία της «αξιολόγησης».

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα το Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ προγραμματίζει συναντήσεις με τους αρμόδιους Διευθυντές του Υπουργείου μας και την Πολιτική Ηγεσία, σχετικά με όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Διάρθρωση Υπηρεσιών, Αρμοδιότητες, Προσωπικό κ.λ.π.), για τα αποτελέσματα των οποίων θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νεώτερη ανακοίνωση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης