Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δένδιας: 80 δις ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια

Στο θέμα των κόκκινων δανείων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, για τα οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν 80 δισ. δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του "ΑΝΤ1", ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δηλαδή, όσων απασχολούν έως και 10 εργαζομένους.

«Υπάρχει θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπάρχουν 80 δισ. δάνεια που δεν εξυπηρετούνται» ανέφερε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι ένα κομμάτι του σχεδιασμού για την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά. Το δεύτερο, όπως σημείωσε είναι «η καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο υπουργός Ανάπυξης αναφέρθηκε επίσης και στις λεγόμενες μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να τις βοηθήσει.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι με την τρόικα, ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και  εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και έκλεισε λέγοντας ότι αυτήν τη στιγμή «οι εκλογές θα έκαναν μεγάλη ζημιά στον τόπο και την κοινωνία».

Πηγή: news,gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο