Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μικρότερο εισόδημα δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τους μισθωτούς

ΑΥΤΟ προκύπτει από τα στοιχεία και τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης σχετικά με τα καθαρά κέρδη που δηλώνουν την εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες....


ΑΥΤΟ προκύπτει από τα στοιχεία και τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης σχετικά με τα καθαρά κέρδη που δηλώνουν την εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πρόκειται για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2005, σύμφωνα με τα οποία, ενώ ο μέσος μισθωτός φαίνεται να δηλώνει εισόδημα 13.000 ευρώ, μια μεγάλη κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω από το όριο αυτό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τραγουδιστές, ηθοποιούς, ιδιοκτήτες ταξί, καλλιτέχνες κέντρων διασκέδασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και άλλα επαγγέλματα της οικοδομής, αλλά και ξενοδόχους, όπως και εκμεταλλευτές καντινών και μπαρ. Οι τελευταίοι δηλώνουν στην εφορία μέσο ετήσιο εισόδημα περίπου 5.000 ευρώ.

Σε επίπεδα κοντά στο εισόδημα των μισθωτών, αλλά λίγο υψηλότερα, είναι τα μέσα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία οι διαφημιστές, οδοντίατροι, αρχιτέκτονες μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ασφαλιστές, τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνούν τα 18.000 ευρώ το χρόνο.

Υψηλότερα, στα επίπεδα των 26.000 ευρώ περίπου, είναι το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνουν οι γιατροί, ενώ κοντά στα 35.000 ευρώ βρίσκεται το εισόδημα που δηλώνουν φαρμακοποιοί και συμβολαιογράφοι.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το έργο των ελεγκτικών υπηρεσιών, από τα οποία προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν το 2006 σε μεγάλες επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν πρόσθετοι φόροι ύψους 3,2 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ το 2005 (αύξηση 109,9%).

Σε ελέγχους που έγιναν στην αγορά και ειδικότερα στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2006, το ποσοστό της παραβατικότητας ανήλθε σε 15%. συγκεκριμένα, έγιναν 27.956 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 4.242 παραβάτες.

Επίσης, σύμφωνα από τις διασταυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2006 σε επιχειρήσεις με βιβλία Β και Γ κατηγορίας, βεβαιώθηκαν πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις 135,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο